Actualitate

Sute de catolici se roagă, la Cluj, la moaştele Fericitului Vladimir Ghika

Peste 200 de credincioşi greco-catolici se roagă, miercuri dimineaţă, la moaştele Fericitului Vladimir Ghika, preot martir ucis la Jilava în 1954, care au fost depuse în Capela "Sfântul Iosif" a Catedralei Greco-Catolice "Martirilor şi Mărturisitorilor secolului al XX-lea" din Cluj-Napoca.

Miercuri, când se sărbătoreşte hramul Capelei "Sfântul Iosif" a Catedralei Greco-Catolice "Martirilor şi Mărturisitorilor secolului al XX-lea" din Cluj-Napoca, sute de credincioşii s-au adunat la slujba de Liturghie. Ei se închină şi se roagă pentru sănătate la moaştele lui Vladimir Ghika, aduse în cursul serii de marţi de la Vicariatul greco-catolic din Bucureşti şi depuse în faţa altarului capelei.

Parohul Capelei "Sfântul Iosif", Mircea Marţian, a declarat, miercuri dimineaţă, că Vladimir Ghika a fost "profesorul de speranţă", care îi întărea pe catolicii aflaţi în închisorile comuniste.


"Este un timp de mare har pentru credincioşii greco-catolici, este o zi de mare sărbătoare, e hramul Capelei «Sfântul Iosif» şi, de aceea, această preţioasă relicvă se află la Cluj. Monseniorul Vladimir Ghika a fost profesorul de speranţă, un preot martir, care îi întărea pe fraţii catolici care trăiau în închisoare drama dizolvării bisericii lor. A fost o persoană care trăia sfinţenia, arătând că merită să îţi dai viaţa dacă crezi în viaţa de dincolo", a spus Marţian.

La rândul său, PS Florentin Crihălmeanu a afirmat că este "un mare har pentru credincioşii greco-catolici prezenţa spirituală, în parohiile de pe teritoriul Eparhiei de Cluj-Gherla, a Fericitului Vladimir Ghika".


Racla cu moaştele Fericitului Vladimir Ghika va fi expusă pentru credincioşi în zilele următoare în Beclean, Dej şi Gherla, iar sâmbătă va reveni la Cluj-Napoca şi va fi depusă în Catedrala "Schimbarea la Faţă".

Ultimele Stiri
abonare newsletter