Actualitate

UPDATE - Diplomaţia rusă acuză UE că l-a împiedicat pe Van Rompuy să vină la Moscova

Diplomaţia rusă afirmă că Uniunea Europeană l-a împiedicat pe preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, să vină la Moscova pentru a afla "adevărul" privind Ucraina, după anularea unei vizite care ar fi trebuit să rămână confidenţială.

"Nu l-au lăsat pe preşedintele Consiliului UE să vină la Moscova. Propria sa tabăra a fost aceea care nu l-a lăsat să plece", afirmă Ministerul rus de Externe, într-un comunicat.

"Până la urmă, la ce foloseşte să afli adevărul, dacă totul a fost deja decis?", se întreabă Ministerul rus de Externe, apreciind că occidentalii au decis că Rusia şi Crimeea sunt responsabile pentru criza ucraineană.


-------------------------

Preşedintele Consiliului European Herman Van Rompuy a anulat vizita pe care urma să o efectueze miercuri la Moscova cu scopul de a se întâlni cu preşedintele rus Vladimir Putin, pe tema crizei din Ucraina, au declarat surse europene marţi.


"Misiunea a fost anulată deoarece ruşii au făcut-o publică", a declarat sursele.

Vizita urma să rămână confidenţială,însă partea rusă a dezvăluit-o.


"UE a decis să nu efectueze această vizită, în aceste condiţii", a declarat o sursă, subliniind că scopul era "afirmarea refuzului nostru faţă de anexarea" Crimeei şi "negocieri cu privire la dezescaladare şi prevenirea unor noi iniţiative destabilizatoare".

"Preşedintele Van Rompuy nu va merge la Moscova mâine (miercuri). Se va afla la Bruxelles, pentru a pregăti summitul european de joi şi vineri", au dat asigurări surse din anturajul său.


"Este important ca cineva să discute în mod direct cu Putin, iar persoana cea mai bine plasată era preşedintele Consiliului", a subliniat altă sursă europeană.

Ultimele Stiri
abonare newsletter