Actualitate

Conflict armat în Crimeea

Un militar ucrainean a fost ucis marţi, într-o tentativă de luare cu asalt a unei unităţi militare din Simferopol, capitala provinciei Crimeea, ocupată de trupe ruse, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului ucrainean al Apărării în Crimeea pentru AFP.

Premierul ucrainean Arseni Iaţeniuk a declarat la rândul său că, în Crimeea, conflictul cu Rusia intră într-o fază militară, calificând tirurile asupra unor militari ucraineni drept "o crimă de război".

"Conflictul trece de la o fază politică la o fază militară. Astăzi trupele ruse au început să tragă asupra militarilor noştri. Este o crimă de război", a declarat premierul ucrainean Arseni Iaţeniuk.


"Tentative de luare cu asalt a unităţilor militare, cu armele, s-au multiplicat în aceste zile. Într-un atac împotriva unei baze de la Simferopol, un ofiţer ucrainean a fost rănit prin împuşcare la nivelul unui picior", a declarat Serghii Gaiduk, purtător de cuvânt al Ministerului ucrainean al Apărării în Crimeea, într-o întâlnire cu preşedintele interimar ucrainean Oleksandr Turcinov şi premierul Arseni Iaţeniuk.

El nu a precizat când a avut loc acest atac şi nici numărul unităţii militare vizate.


Potrivit lui Serghii Gaiduk, 38 de baze militare ucrainene sunt blocate în prezent de către forţe ruse în Crimeea, care a fost alipită de facto Rusiei marţi.

abonare newsletter