Actualitate

Preşedintele Republicii Moldova: Acţiunile Tiraspolului sunt "contraproductive"

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a declarat marţi în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Chişinău că a luat cunoştinţă de declaraţiile Sovietului Suprem al Transnistriei, calificând aceste acţiuni drept "contraproductive".

"Am luat cunoştinţă despre ceea ce a declarat aşa-numitul Soviet Suprem al Transnistriei. Cred că astfel de acţiuni sunt contraproductive şi nu aduc bine Republicii Moldovei şi nici Rusiei. Aceste acţiuni nu duc la păstrarea acelei imagini internaţionale care o avea până acum Rusia. Acţiunile de genul intenţiei şefului Sovietului suprem de la Tiraspol nu sunt benefice nici pentru Federaţia Rusă", a declarat preşedintele moldovean, ca răspuns la o întrebare în acest sens.

Timofti a declarat, de asemenea, că Republica Moldova nu recunoaşte rezultatele referendumului din Crimeea, considerând că mizează pe rezolvarea problemelor prin dialog.


"Poziţia mea şi a Republicii Moldova privind acţiunile din Ucraina este că nu recunoaştem rezultatele referendumului din Crimeea. Considerăm că orice decizie aprobată în baza aşa-zisului referendum nu este legală, constituţional şi nu-l recunoaştem. Este o încălcare. R.Moldova mizează şi susţine reglementarea problemelor pe calea dialogului. În acest context, chemăm toţi factorii de decizie la calm şi atitudine responsabilă privind problema transnistreană. Republica Moldova pledează pentru reglementarea conflictelor pe cale paşnică", a adăugat Timofti.

Ultimele Stiri
abonare newsletter