monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Văduva veselă, în premieră la Opera din Cluj

Văduva veselă, în premieră la Opera din Cluj

Opera Naţională Română din Cluj-Napoca invită melomanii clujeni să participe la premiera operetei ”Văduva veselă”, Franz Lehar. Spectacolul va avea loc duminică, 30 Martie, de la ora 18.30.

Invitații speciali ai primei reprezentaţii a evenimentului cultural sunt  maestrul Gheorghe Victor Dumănescu, dirijorul serii, mezzosoprană Iulia Merca și artiștii  Nicoleta Maier, Stelian Gheorghe, Sergiu Coltan și Ștefan Korch.  

Opereta lui Franz Lehar aduce în faţa publicului un spectacol savuros, desprins din înalta societate a secolului XX. O poveste de dragoste înflăcărată, vândută și cumpărată, ai cărei protagonişti, frumoasa văduvă Hanna și Contele Danilo, sunt captivi ai unor  intrigi siropoase, care vor stârni zâmbetele și simpatia publicului!


Cu titlul original „Die lustige Witwe”, opereta a avut premiera absolută în anul 1905, la „Theater an der Wien”, încântând de pe cele mai importante scene ale lumii, timp de mai multe generaţii.  Opera Naţională Română din Cluj-Napoca pune în scenă acest spectacol de largă adresabilitate, invitându-şi atât publicul constant, cât şi spectatorii care nu au intrat încă în contact cu teatrul liric. Se vor bucura cu toţii de  o operetă cu suflu proaspăt, care îi va binedispune!  Iar o premieră este o ocazie unică!

Mult-aşteptatul spectacolul va fi interpretat în limba română şi îi are ca protagoniști pe invitații speciali: Nicoleta Maier, Stelian Gheorghe, Sergiu Coltan și Ștefan Korch, alături de artiștii Operei Naționale Române din Cluj-Napoca: apreciata mezzosoprană Iulia Merca, Tiberius Simu, Lucia Bulucz și Oana Șetriuc și ansamblul de balet al Operei. Maestrul Gheorghe Victor Dumănescu va fi dirijorul acestei vesele premiere, iar regia artistică este realizată de Tiberius Simu. 


Biletele sunt puse în vânzare la Agenţia Teatrală din Piaţa Ştefan cel Mare nr. 14, telefon: 0264-592.466, deschisă de luni până vineri între orele 11-17 şi cu 30 de minute înainte de începerea reprezentaţiei, la caseria din holul Operei Naţionale Române Cluj-Napoca. Sâmbăta şi duminica Agenţia este închisă, cu excepţia zilelor în care este programat spectacol.