Actualitate

În jur de 60.000 de soldaţi ruşi se îndreaptă către graniţa cu Ucraina

În jur de 60.000 de soldaţi ruşi se îndreaptă către graniţa cu Ucraina, în ciuda ameninţărilor Vestului privind impunerea unor sancţiuni în situaţia în care Kremlinul nu renunţă la ideea anexării peninsulei Crimeea, relatează Bloomberg.com.

Localnicii au votat duminică alipirea la Rusia, însă referendumul nu este recunoscut de Uniunea Europeană şi Statele Unite. În ciuda acestui fapt, Parlamentul peninsulei a proclamat luni independenţa regiunii de Ucraina şi a început demersurile pentru a deveni oficial parte a Rusiei.

Ucraina a închis graniţele cu Rusia şi va mobiliza în jur de 15.000 de voluntari în următoarele două săptămâni pentru apăra integritatea teritorială a statului, potrivit unor oficiali de la Kiev, citaţi de Bloomberg.com.


"Suntem în pragul unui nou Război Rece. Viziunea Europei că Rusia este un stat benign care poate fi integrat economic şi politic a devenit istorie", este de părere Fredrik Erixon, directorul Centrului European pentru economie politică internaţională din Bruxelles.

Etichete: razboi rece
Ultimele Stiri
abonare newsletter