monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Referendum Crimeea: Alipirea la Rusia a fost votată de 96,6 la sută dintre alegători

Alipirea la Rusia a fost votată de 96,6 la sută dintre alegători

Alipirea peninsulei ucrainene Crimeea la Rusia a fost aprobată de 96,6 la sută dintre alegători la referendumul organizat duminică, potrivit rezultatelor definitive comunicate luni dimineaţa de premierul prorus Serghii Aksionov, pe contul său de Twitter.

"Rezultate definitive la referendum 96,6 la sută pentru!", a scris Aksionov. Parlamentul Crimeei se va reuni în cursul dimineţii pentru a aproba oficial candidatura Crimeei la integrarea în Rusia, sprijinindu-se pe acest referendum considerat nelegitim la Kiev şi în Occident.

Acesta a mai anunţat duminică seară, tot pe contul său de Twitter că Crimeea va solicita oficial, luni, alipirea sa la Rusia, relatează AFP.


"Parlamentul Crimeei se va reuni luni în sesiune extraordinară pentru a adopta o candidatură oficială la integrarea cu Federaţia Rusă", a anunţat Aksionov.

O delegaţie oficială a Parlamentului se va duce în aceeaşi zi în Rusia, a mai adăugat el, fără să ofere mai multe detalii despre vizită.


"Vrem să mergem înainte cât mai repede posibil, dar cu respectarea tuturor procedurilor legale", a mai anunţat premierul prorus.