Actualitate

Cristian Nicula, şeful OPC Cluj: Nu am avut cunoştinţă de existenţa vreunei grupări infracţionale

Şeful OPC Cluj, Cristian Nicula, a precizat prin intermediul unui comunicat de presă remis vineri că nu a avut vreo cunoştinţă de existenţa vreunei grupări infracţionale şi nici nu a sprijinit nicio grupare de acest tip. Mai mult, precizează acesta, “prin funcţia pe care o deţin am luat de fiecare dată măsurile legale care s-au impus când am fost sesizaţi de consumatori”.

“Am fost prezent pentru audieri la sediul DIICOT. Am luat la cunoştinţă despre obiectul cercetărilor care se efectuează faţă de persoana mea. Vă pot comunica faptul că nu am avut nicio cunoştinţă despre existenţa vreunei grupări. Cu atât mai mult, nu am sprijinit în nicio formă gruparea faţă de care se efectuează cercetări în acest dosar. Vă pot asigura că eu personal, prin prisma funcţiei pe care o deţin  în cadrul ANPC, am luat de fiecare dată măsurile legale care s-au impus în situaţia în care instituţia a fost sesizată în legătură cu protecţia drepturilor consumatorilor şi din câte cunosc, la fel au procedat şi colegii mei. Sper ca desfăşurarea anchetei va conduce spre aflarea adevărului în cauză”, a precizat şeful OPC Cluj.

Directorul Comisariatului Regional Cluj al Oficiului pentru Protecția Consumatorului, Cristian Nicula, care a fost audiat în dosarul mafiei cărnii a fost lăsat să plece acasă fără a fi pus sub acuzare. Nicula a fost dus la audieri la București, de către polițiștii de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate Cluj după ce pe numele său a fost emisă o citație.


Nicula a declarat joi dimineață că nu a fost pus sub acuzare și că speră că i-a lămurit pe procurorii DIICOT în chestiunile care sunt de interes pentru anchetă.

"Nu am nicio calitate în dosar. Mai multe nu vă pot spune. Am fost chemat la audieri şi sper că anumite chestiuni au fost lămurite şi cred că lucrurile s-au clarificat", a spus Nicula, citat de evz.ro, care a refuzat să spună ce legătură are cu patronii societăţii Michelangelo SRL, cea mai mari carmanegerie din judeţul Cluj.


Potrivit unui comunicat al DIICOT de joi, în cauză sunt suspectate persoane care deţin funcţii publice.

N.V.V, având calitatea de inspector în cadrul OPC Cluj, este suspectat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă şi constituire de grup infracţional organizat.


„În cauză există suspiciunea rezonabilă că N.V.V. a pretins şi a primit foloase materiale (produse de carmangerie) de la inculpatul C.B, cu scopul de a interveni pe lângă un inspector din cadrul OPC Bistriţa Năsăud, pentru a aplica  sancţiunea avertismentului la o societate comerciala datorită încălcării unor prevederi legale privind punerea în vânzare a produselor din carne printr-un magazin de desfacere”, se arată în documentul citat.

De asemenea, şi L.O.M., având calitatea de consilier în cadrul A.N.S.V., cu privire la care în cursul zilei de 12 martie, s-a dispus extinderea şi începerea urmăririi penale, este suspectat fiind pentru săvârşirea infracţiunii de favorizarea făptuitorului.


„În cauză există suspiciunea rezonabilă că, după ce a luat la cunoștință despre faptul că urmează a se efectua un control la magazinele aparținând unei societăți comerciale, privind punerea în vânzare a produselor de carne alterate, a anunţat pe suspectul C.R.B (administratorul societăţii comerciale) asigurând acestuia timpul necesar pentru a ascunde marfa alterată”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter