monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Un şef de la DSV Cluj i-a anunțat pe evazioniști de efectuarea unor controale

Mircea Olimpiu Lucaciu, şeful Serviciului Inspecţii din cadrul Direcției Sanitară Veterinară și Siguranța Alimentelor Cluj, este urmărit penal de DIICOT, sub acuzația că i-a anunțat pe evazioniști de faptul că magazinele unde se vindeau produse din carne alterată urmau să fie controlate de procurori.

Potrivit DIICOT, Mircea Olimpiu Lucaciu, având calitatea de consilier în cadrul ANSV, este suspectat de săvârșirea infracțiunii de favorizarea făptuitorului, deoarece "în cauză există suspiciunea rezonabilă că, după ce a luat la cunoștință despre faptul că urmează a se efectua un control la magazinele aparținând unei societăți comerciale privind punerea în vânzare a produselor de carne alterate, a anunțat pe suspectul C.R.B (administratorul societății comerciale) asigurând acestuia timpul necesar pentru a ascunde marfa alterată.

Administratorul societății comerciale este Curticiu Radu Bogdan de la societatea Michelangelo SRL Cluj.


Michelangelo SRL este cea mai mare firmă din judetul Cluj în domeniul comerţului cărnii si produselor din carne, potrivit listafirme.ro.

SC Michelangelo SRL s-a înfiinţat în 2002. În 2007, societatea a scos pe piaţă şi produse din lapte. Produsele marca Michelangelo se comercializează atât în reţeaua proprie de magazine, cât şi în alte reţele prin intermediului canalelor de distribuţie proprii. În martie 2009 existau 15 magazine Michelangelo în oraşele Cluj-Napoca, Bistriţa, Oradea, Alba Iulia, Turda şi Dej.


Firma are şi un depozit cu preparate din carne, respectiv o reţea de zeci de magazine în Transilvania. În 2012 avea 74 de angajaţi.

Potrivit ultimului bilanț depus la Ministerul Finanțelor, în 2012 firma Michelangelo avea o cifră de afaceri netă de 37,7 milioane de lei, dar a încheiat anul cu pierderi de 257.219 lei.


Directorul executiv al firmei Michelangelo este Radu Bogdan Curticiu, în vârstă de 35 de ani.

În urma acţiunii DIICOT, Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor a făcut mai multe controale la depozitele de carne, din Bucureşti şi din judeţele Iaşi, Bistriţa-Năsăud şi Cluj. În urma acţiunii, aproape 230 de tone de carne şi produse din carne, între care şi marfă expirată din noiembrie 2013, au fost retrase de pe piaţă.