monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Cel puţin patru morţi şi 63 de răniţi în urma prăbuşirii a două clădiri la New York

Cel puţin patru persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 63 au fost rănite, după ce două clădiri s-au prăbuşit miercuri dimineaţă la New York în urma unei explozii provocate de o scurgere de gaze.

Două clădiri s-au prăbuşit  la New York în urma unei explozii provocate de o scurgere de gaze

Primarul New Yorkului, Bill de Blasio, a deplâns o "tragedie teribilă" şi a promis că echipele de salvare "depun toate eforturile pentru a găsi toate persoanele dispărute" în urma exploziei.

O a treia persoană decedată a fost descoperită miercuri seară sub dărâmături, a anunţat un purtător de cuvânt al pompierilor din New York, iar posturile de televiziune CNN, ABC şi CBS au relatat ulterior despre un al patrulea mort. Doi femei şi-au pierdut viaţa în această explozie, în timp ce 63 de persoane au primit îngrijiri la spitalele din New York, majoritatea pentru răni uşoare, informează Mediafax.


Peste 250 de pompieri au verificat ruinele în urma prăbuşirii celor două clădiri, unde se aflau 15 apartamente în cartierul locuit în majoritate de hispanici la East Harlem, la nord de Manhattan.

Explozia a avut loc la ora locală 9.30 (15.30, ora României). Primarul Bill de Blasio a declarat că "singurul semn privind riscul unei explozii a fost semnalat cu 15 minute înainte de incident", când furnizorul local, Con Edison, a fost anunţat în legătură cu o scurgere de gaze. De altfel, un purtător de cuvânt al companiei a declarat ulterior că a primit miercuri dimineaţă un telefon de la locatarii uneia dintre cele două clădiri, care a făcut referire la o posibilă scurgere de gaze.


Toate trenurile cu plecarea şi destinaţia Grand Central au fost suspendate pentru mai multe ore în urma exploziei, în condiţiile în care o parte din calea ferată este situată în apropierea locului incidentului.