monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Partidul Jobbik îşi face campanie electorală în Transilvania

Partidul de extremă dreapta Jobbik din Ungaria îşi face campanie electorală în Transilvania, fiind distribuită o publicaţie a formaţiunii în cutiile poştale ale localnicilor, iar luna aceasta sunt programate forumuri publice în mai multe localităţi din judeţele Covasna, Harghita, Mureş şi Braşov.

Partidul Jobbik îşi face campanie electorală în Transilvania

În ultima perioadă, în cutiile poştale din municipiul Sfântu Gheorghe a fost distribuit un ziar de campanie al partidului Jobbik, în care, printre altele, este publicat programul întâlnirilor cu cetăţenii din mai multe localităţi din judeţele Covasna, Harghita, Mureş şi Braşov, relatează Mediafax.

Potrivit ziarului de campanie al Jobbik, un astfel de forum va avea loc, miercuri seară, la Gheorgheni, judeţul Harghita, iar joi în municipiul Braşov.


În 25 martie, reprezentanţii Jobbik vor organiza un astfel de forum şi la Sfântu Gheorghe şi Baraolt, judeţul Covasna, în 26 martie la Miercurea Ciuc, iar în 27 martie la Târgu Mureş.

Întâlnire cu cetăţenii în Târgu Secuiesc

Potrivit cotidianului local "Szekely Hirmondo" din judeţul Covasna, reprezentanţii Jobbik au organizat, marţi seară, o întâlnire cu cetăţenii din municipiul Târgu Secuiesc, la eveniment fiind prezent deputatul Szavay Istvan.


Conform sursei citate, la acest forum reprezentanţii Jobbik şi-au prezentat programul electoral, Szavay încurajându-i pe maghiarii cu dublă cetăţenie să participe la alegerile din Ungaria, pe motiv că deciziile de la Budapesta pot influenţa soarta maghiarilor din Transilvania.

În 6 aprilie au loc alegeri parlamentare în Ungaria.


Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că solicită Guvernului şi Parlamentului emiterea unui act normativ prin care să se interzică prezenţa membrilor partidului Jobbik în România, pe care l-a catalogat drept "extremist".