Actualitate

DIICOT a descins la un magazin de carne din Cluj. Citaţii şi pentru angajaţii OPC Cluj

Surse spun că dimineaţă, la ora 8.00, procurorii DIICOT şi mascaţii au descins la magazinele de carne din Cluj Michelangelo de unde au luat mai multe acte.

Michelangelo SRL este cea mai mare firmă din judetul Cluj în domeniul comerţului cărnii si produselor din carne, potrivit listafirme.ro.

SC Michelangelo SRL s-a înfiinţat în 2002. Cinci ani mai târziu, societatea a scos pe piaţă şi produse din lapte. Produsele marca Michelangelo se comercializează atât în reţeaua proprie de magazine, cât şi în alte reţele prin intermediului canalelor de distribuţie proprii. În martie 2009 existau 15 magazine Michelangelo în oraşele Cluj-Napoca, Bistriţa, Oradea, Alba Iulia, Turda şi Dej.


Firma are şi un depozit cu preparate din carne, respectiv o reţea de zeci de magazine în Transilvania. În 2011 avea 77 de angajaţi. În 2011, cifra de afaceri a firmei a fost de 16,831,056 lei.

Poliţiştii au descins şi la sediul OPC Cluj unde au lăsat şase citaţii.


La data de 12 martie, poliţişti din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate - I.G.P.R. şi procurorii D.I.I.C.O.T. - Structura Centrală au efectuat 48 de percheziţii la domiciliile şi societăţile comerciale ale mai multor persoane, pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Ilfov, Iaşi, Cluj, Bihor, Dâmboviţa, Neamţ, Satu Mare, Braşov, Constanţa, Giurgiu.

În cauză, sunt efectuate investigaţii cu privire la constituirea unui grup infracţional organizat, în scopul săvârşirii de infracţiuni de evaziune fiscală, spălare de bani, comercializare de produse alterate, cumpărare de influenţă şi trafic de influenţă.


Din cercetări a reieşit că, persoane din mai multe ţări (precum Republica Moldova, Ucraina, Kenya, România), erau racolate şi convinse, în schimbul unor sume modice, să înfiinţeze societăţi comerciale sau să achiziţioneze, pe numele acestora, astfel de entităţi, care funcţionau o scurtă perioadă de timp (2-3 luni). Un alt membru al grupării efectua operaţiuni în conturile bancare şi în numele societăţilor comerciale.

Societăţile erau ulterior folosite pentru efectuarea de achiziţii intracomunitare sau pentru a fi interpuse în circuitele economice. De asemenea, firmele erau folosite pentru achiziţionarea de produse alimentare din spaţiul Comunităţii Europene (în special din Polonia, Cehia, Olanda, Marea Britanie şi Franţa), urmată de comercializarea acestora către mai multe firme controlate de membrii reţelei.


Pe numele societăţilor care realizau achiziţii intracomunitare de carne vrac se întocmeau fictiv documente, ce atestau livrarea cărnii către un lanţ de societăţi comerciale autohtone. În fapt, marfa ajungea direct la destinatarul final.

În baza mandatelor de aducere emise, au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. - Structura Centrală, 45 de persoane, în vederea audierii şi luării măsurile legale.

Ultimele Stiri
abonare newsletter