Actualitate

Cluj: Miei de Paşte, scoşi la vânzare pe internet

Ciobanii spun că în acest an preţul pe kilogram la carnea de miel va fi mai scump decât anul trecut deoarece s-a majorat şi preţul la combustibil şi la cheltuielile cu întreţinerea.

În mai puţin de o lună şi jumătate creştinii ortodocşi vor sărbătorii Învierea Domnului. La români, preparatele din carnea de miel sunt nelipsite, iar comerciaţii au început încă de pe acum să-şi scoată la vânzare animalele…pe internet.

Ciobanii spun că preţul la carnea de miel va fi mai mare comparativ cu anul trecut şi că va putea ajunge şi până la 25 de lei kilogramul. Carnea de miel viu se vinde încă de pe acum cu preţul de aproximativ 12 lei pe kilogram.


Ciobanul vinde miei pe internet

Internetul a devenit în zilele noastre un mijloc de a face afaceri chiar şi pentru ciobanul care îşi petrece majoritatea timpului în vârful muntelui. Anunţurile, în ceea ce priveşte vânzarea mieilor pentru Paşte, au început deja să apară pe internet, iar ofertele sunt variate. Preţul pe kilogramul de carne vie de miel se vinde cu preţul de aproximativ 12 lei pe kilogram.

“Vând 22 de miei pentru Paşte. Preţul este de 12 lei kilogramul la viaţă”, aşa sună una dintre ofertele postate pe site-urile de anunţuri.


Alţi clujeni îşi vând, în această perioadă, oile cu tot cu miei şi se laudă că le-au crescut într-un mod bio. “Vând şase oi tinere rasă Turcana, cu miei, foarte bune. Sunt crescute bio, în curtea proprie. Preţul este de 600 de lei/oaie”, îşi expune oferta un alt clujean.

Carnea de miel, mai scumpă

Preţul pe kilogram la carnea de miel tăiat va fi mai mare comparativ cu anul trecut. Asta deoarece ciobanii spun că şi cheltuielile cu intreţinerea şi combustibilul a crescut.


“Se va înregistra o uşoară creştere la preţul pe kilogram la carnea de miel, deoarece toate preţurile s-au majorat la noi în ţară: combustibilul, au crescut cheltuielile cu întreţinerea s.a. Nu avem ce face nici noi. Preţul pe kilogram la mielul tăiat va fi undeva în jur de 25 de lei”, a povestit unul dintre comerciaţii de miei.

Carnea de miel, nelipsită pe masa de Paşte

Clujenii vor cumpăra carne de miel chiar dacă preţul va suferi uşoare majorări.  “Este o tradiţie la noi să avem pe masa de Paşte preparate făcute din carnea de miel, aşa că nu ne gândim să renunţăm la ea. O să cumpărăm chiar daca va fi puţin mai scumpă, nu avem ce face. Odată pe an se serbează Invierea Domnului”, a povestit o femeie pe nume Viorica.


Carnea de miel se va regăsi în toate magazinele de specialitate în preajma sărbătorilor pascale, dar şi în zonele care vor fi special amenajate de către municipalitate.

Ultimele Stiri
abonare newsletter