Actualitate

Agitatorul de serviciu al Clujului îndeamnă la violenţă interetnică: Sper ca pe 15 martie Jobbik şi Noua Dreaptă să se omoare între ei

Mihnea Blidariu, solistul trupei de rock Luna Amară şi unul dintre liderii care se opun proiectului de exploatare minieră de la Roşia Montană a postat pe contul său de socializare un mesaj şocant.

"Sper ca pe 15 martie Jobbik şi Noua Dreaptă să se întâlnească în centrul Clujului, să se omoare între ei până nu mai rămâne nici unul şi după aia să putem să trăim în toleranţă şi bună înţelegere ca şi până acum. Mă p*** pe autonomia etnică, pe conceptul de naţiune binecuvântată, pe ultra-naţionalism, rasism, xenofobie, fascism şi tot ce mai aduc aceşti agenţi ai urii cu ei!", a scris Blidariu pe Facebook.

În 15 martie Noua Dreaptă Cluj va organiza o nouă ediție a Marșului Memorial Avram Iancu, ocazie cu care s-ar putea “intersecta” pe traseu cu maghiarii care îşi sărbătoresc ziua naţională la Cluj.  


Reprezentanţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Cluj spun că misiunea din 15 martie nu este una ieşită din comun, nici Noua Dreaptă, nici UDMR neavând de gând să se provoace reciproc.

„Sunt poveşti. Noi vom mobiliza aproximativ 80 de jandarmi. Nici Noua Dreaptă, nici UDMR nu au gând de război în centrul Clujului. Misiunea din 15 martie nu este o misiune ieşită din comun, noi am luat toate măsurile pentru desfăşurarea în linişte a manifestărilor. Oricum, există forţă suficientă pentru a face faţă oricăror evenimente. Incredibil cum pot unii să arunce aceste vorbe în spaţiul public”, spun reprezentanţii Jandarmeriei clujene.


Membrii Asociaţiei Noua Dreaptă atrag atenţia asupra “pericolului” reprezentat de materializarea extremismului maghiar în România și asupra stiuației românilor discriminați în propria țară, cu atât mai mult cu cât UDMR este acum din nou la guvernare, iar Jobbik are filială şi la Cluj.

Evenimentul va fi un omagiu adus liderului revoluției române din Transilvania de la 1848-1849 şi vor participa peste 200 de persoane din toată ţara. Marșul se va desfășura pe traseul Piața Mihai Viteazul - Str. Regele Ferdinand - Piața Unirii - Bd. Eroilor - Piața Avram Iancu (unde vor fi rostite discursuri de liderii organizației) și va începe de la ora 12:00.


Pe Mihnea Blidariu cei mai mulţi îl ştiu de la Luna Amară, dar el este şi una dintre persoanele implicate de ani buni în Campania Salvaţi Roşia Montană. Se ocupă de organizarea festivalului FânFest. Mihnea Blidariu este unul dintre liderii grupului Tinerii Mânioşi şi unul dintre „vocalii” protestelor împotriva exploatării miniere de la Roșia Montană, care a manifestat zile în șir în București, dar și în Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter