Actualitate

CENTRU - Piaţa Avram Iancu se schimbă în această primăvară

De câteva zile, se desfăşoară lucrări ample în zonele verzi din Piaţa Avram Iancu.

Tot solul este săpat, sunt create rondouri pentru flori, este plantat gard viu de mici dimensiuni în zona dinspre Teatrul Naţional. De asemenea, sunt plantaţi şi butaşi de trandafiri, iar copacii au fost toaletaţi. În plus, este montat şi un sistem de irigare a terenului.

Lucrările se desfăşoară în cadrul programului “Adoptă un spaţiu verde”, derulat de Primăria Cluj-Napoca. Potrivit acestui proiect, firmele pot adopta un spaţiu verde şi trebuie să se ocupe de înfrumuseţarea spaţiului respectiv. De anul acesta, s-a introdus şi obligativitatea asigurării unui sistem de irigare al locului „adoptat”, iar în perioada sărbătorilor de iarnă firmele adoptive trebuie să împodobească zonele verzi cu diferite ornamente specifice.


Până acum, trei firme din cele 20 care au “adoptat” anul trecut un spaţiu verde, au montat un sistem de irigaţie. În anul precedent, 20 de companii au “adoptat” un spaţiu verde şi 18 dintre acestea au fost întreţinute corespunzător. Au fost „adoptate” spaţii verzi în intersecţii din mai multe cartiere: Zorilor, Grigorescu, Gheorgheni, centru.

Spaţiul verde din Piaţa Avram Iancu a fost “adoptat” anul trecut de firma Deloitte, dar de anul acesta a intrat în grija firmei Coral.

abonare newsletter