Actualitate

Drama din spatele accidentului de pe Vâlcele, în care o fetiţă de două luni a murit

O fetiţă de două luni şi-a pierdut viaţa vineri, 7 martie, în urma unui accident de circulaţie pe strada Vâlcele din Dej.

Şoferul unui autoturism AUDI A6 a pătruns pe contrasens intrând în coliziune frontală cu un alt autoturism, Audi A4, în care se afla o familie din localitatea Găineşti, judeţul Suceava. În urma impactului extrem de puternic, spun poliţiştii, autoturismul înmatriculat în Suceava a fost proiectat înafara şoselei, într-un şanţ. Cel aflat la volan, care este şi tatăl fetiţei decedate în accident, a rămas încarcerat. Pe locul din dreapta se afla socrul lui, iar pe bancheta din spate, soţia în vârstă de 28 de ani, şi fetiţa lor de doar două luni. Bebeluşul se afla într-o scoică specială pentru transportul cu maşina al nou-născuţilor, dar din nefericire, aceasta nu era fixată cu centura de bancheta autoturismului. La impact, scoica în care se afla fetiţa a fost proiectată în spătarul scaunului din faţă, provocându-i acesteia răni grave la cap. Când a ajuns la locului accidentului prima ambulanţă, o maşină de transport pacienţi, doar cu şoferul, care se afla în trecere, bebeluşul era inconştient. În urma apelului la 112, dispeceratul a trimis la faţa locului ambulanţele din substaţia Dej şi o alta, cu medic, de la Gherla, care se afla la Spitalul din Dej pentru a prelua un bărbat aflat în stop cardio respirator. Prima victimă ajunsă la spital a fost chiar fetiţa de două luni. Medicii din Camera de Primiri Urgenţe a Spitalului Municipal Dej au preluat-o imediat şi au început manevrele de reanimare. Fetiţa avea urme vizibile de lovituri în zona capului, fiind vorba de un traumatism cranian sever, scrie Dejeanul.ro.

“Avea capul aproape zdrobit” a povestit un membru al personalului aflat de serviciu în ziua respectivă la Spitalul din Dej.


Între timp, la spital a ajuns şi mama fetiţei, aflată de asemenea în stare gravă. Pe lângă fracturi osoase, aceasta a suferit multiple traumatisme şi hemoragii interne. Semiconştienţă, îi ruga cu disperare pe medici să îi salveze fetita pe care a conceput-o cu foarte mare greutate. Şi mai dramatic este faptul că în urma naşterii, mama a suferit complicaţii şi nu va mai putea avea copii niciodată. Femeia a fost transportată la Cluj-Napoca cu o ambulantă de la Dej, înainte că medicii să constate decesul fetiţei, după aproape o oră de resuscitare. Nici acum tatăl bebeluşului, internat încă la Spitalul Dej, nu a avut puterea să îi spună soţiei sale ca fetiţa lor a murit. Tot la Dej se află în continuare internat bunicul fetiţei, aflat pe locul din dreapta, potrivit aceleaşi surse.

Cu toţii se îndreptau spre Germania, ţara în care sunt stabiliţi de câţiva ani, şi unde s-a născut şi fetiţa lor. Au venit acasă în luna februarie pentru că părinţii lor să îşi cunoască nepoata, aşteptată de mult timp. Şoferul autoturismului care a provocat totul, a suferit răni uşoare, iar a doua zi, a cerut să fie externat. Poliţiştii au deschis pe numele lui un dosar de cercetare penală pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. S-a vehiculat faptul că a fost nevoit să pătrundă pe contrasens pentru a evita impactul cu o autoutilitară care a intrat în drumul naţional fără să se asigure şi i-a tăiat calea, dar oamenii legii nu confirmă încă această variantă.

abonare newsletter