Actualitate

Criza din Crimeea, un test pentru Europa

Premierul britanic David Cameron a apreciat, într-un interviu pentru ediţia de marţi a cotidianului german Bild, că situaţia tensionată din Crimeea "este un test pentru Europa".

"Criza din Crimeea este, cu siguranţă, un test pentru Europa. Da, suntem alături de poporul ucrainean şi dreptul lor de a-şi decide viitorul. Şi nu, nu vom accepta ca Rusia să încalce suveranitatea Ucrainei (...). Suntem uniţi, împreună, pentru drepturile Ucrainei! Vom impune sancţiuni dure dacă Moscova nu îşi schimbă direcţia", a spus Cameron, potrivit Mediafax.

De asemenea, premierul britanic a condamnat cu vehemenţă acţiunile Rusiei în Crimeea, pe care le-a calificat drept o "încălcare a dreptului internaţional".


Cameron, care a inaugurat duminică seara, împreună cu Angela Merkel, cel mai mare salon high-tech, Cebit, la Hanovra (nord), a lăudat eforturile cancelarului german în vederea soluţionării crizei ucrainene. "Face o muncă fanastică!", a declarat el.

În plus, el a apreciat că Germania, în calitate de putere dominantă în Europa, cu o economie puternică şi o reţea diplomatică solidă, joacă un rol major în criza ucraineană.

Ultimele Stiri
abonare newsletter