Actualitate

Avionul Malaysian Airlines, căutat de echipe din 9 ţări

China a mobilizat zece dintre sateliţii săi în speranţa localizării avionului de tip Boeing aparţinând companiei Malaysia Airlines, care a dispărut de pe radar în urmă cu patru zile, a anunţat marţi presa oficială.

Boeing participă la operaţiuni

Constructorul aeronautic american Boeing a anunţat luni că participă, alături de autorităţile americane, la căutările avionului.


"Boeing s-a alăturat echipei NTSB (Agenţia americană pentru Securitatea Transporturilor)", a anunţat constructorul într-un comunicat succint. "Echipa este poziţionată în regiune cu scopul de a oferi asistenţă", a adăugat compania, potrivit Mediafax.

În afară de Marină, poliţia federală americană (FBI) şi NTSB au trimis tehnicieni şi anchetatori în Malaysia pentru a oferi ajutor în cadrul anchetei.


China a mobilizat zece sateliţi

Sateliţii chinezi, de înaltă rezoluţie, controlaţi de la baza Xian (nord), vor fi utilizaţi pentru a ajuta navigarea, observarea condiţiilor meteorologice, comunicaţiile şi alte aspecte ale operaţiunilor de căutare, a anunţat Cotidianul Armatei Populare de Eliberare.

Aproape două treimi dintre cele 239 de persoane de la bordul zborului MH370 care asigura o legătură Kuala Lumpur-Beijing sunt cetăţeni chinezi. În cazul confirmării catastrofei, este vorba despre a doua tragedie aeriană pentru China.


Echipe din nouă ţări s-au angajat în operaţiunile de căutare, şi anume China, Malaysia, Statele Unite, Singapore, Vietnam, Noua Zeelandă, Indonezia, Australia şi Thailanda.

Zborul MH370 pe ruta Kuala Lumpur-Beijing a dispărut de pe radare sâmbătă, în timp ce se afla între coasta estică a Malaysiei şi sudul Vietnamului.


Căutările avionului de tip Boeing 777, care avea 239 de persoane la bord, au fost extinse după trei zile de operaţiuni fără rezultat.

Ultimele Stiri
abonare newsletter