monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Stelian Tănase, colecţionarul Televiziunii Române

Stelian Tănase, directorul general interimar al Televiziunii Române

Colecţia de obiecte de epocă a directorului general interimar al Televiziunii Române valoarează 191.000 de euro

Stelian Tănase, directorul general interimar al Televiziunii Române, deţine o casă şi un teren intravilan în Bucureşti, dar şi o colecţie de tablouri, icoane, tapiserii şi mobilier de epocă în valoare totală de 191.000 de euro.

Directorul general interimar al Televiziunii Române are o colecţie de tablouri aparţinând unor autori diverşi, printre care Ion Andreescu, Aurel Cojan, Marcel Iancu, Victor Brauner, Horia Damian, Corneliu Baba, Constantin Piliuţă. Valoarea estimată a acestei colecţii de tablouri este de 150.000 de euro. Tablourile au fost dobândite în perioada 2000 - 2009.


Tănase deţine şi o colecţie de icoane, cu o valoare estimată de 3.000 de euro, patru tapiserii din secolul al XVIII-lea, a căror valoare estimată este de 30.000 de euro, dar şi mobilier de epocă, având o valoare estimată de 8.000 de euro. Icoanele, tapiseriile şi mobilierul au fost dobândite în perioada 2005 - 2007.

Casă şi teren intravilan în Bucureşti

Potrivit declaraţiei sale de avere, completată şi înregistrată pe 20 ianuarie şi publicată recent pe site-ul TVR, Stelian Tănase deţine un teren intravilan de 245 de metri pătraţi în Bucureşti, dobândit în anul 2000 prin cumpărare.


Stelian Tănase are şi o casă de locuit în Bucureşti, cu o suprafaţă construită desfăşurată de 324 de metri pătraţi (98 de metri pătraţi suprafaţa construită la sol). Casa a fost dobândită prin cumpărare în anul 2000, iar construcţia a fost finalizată în 2003.

Valoarea însumată a sumelor existente în conturile bancare ale lui Stelian Tănase nu depăşeşte 5.000 de euro, potrivit aceleiaşi declaraţii de avere.


Stelian Tănase a încasat o sumă de 48.000 de lei (valoare brută aproximativă), în ultimul an fiscal, de la Universitatea din Bucureşti (Facultatea de Ştiinţe Politice), unde este cadru didactic.

De asemenea, Stelian Tănase a obţinut o sumă de 2.000 de lei (premiu pentru proză la gala Observatorul Cultural), 500 de euro (pentru susţinerea unei prelegeri la Festivalul Internaţional de Literatură şi Traducere Iaşi 2013) şi 100 de euro pe lună (valoare aproximativă - încasări aferente materialelor publicitare postate pe blogul personal, prin intermediul Google Adsense).


Nu are datorii

Pe de altă parte, potrivit declaraţiei sale de interese completată şi înregistrată pe 20 ianuarie şi postată recent pe site-ul TVR, Stelian Tănase este asociat unic al societăţii Orient Expres Media SRL, cu sediul social în Bucureşti. El deţine 20 de părţi sociale, a căror valoare totală este de 200 de lei. Activitatea societăţii este suspendată (întrerupere temporară), potrivit aceleiaşi declaraţii de interese. Această societate desfăşoară activităţi de realizare a înregistrărilor audio şi activităţi de editare muzicală şi are un singur salariat, potrivit site-ului Ministerului Finanţelor Publice.

Stelian Tănase este membru fondator al Fundaţiei Orient Expres şi a fost preşedinte al Consiliului Director al acestei fundaţii. Stelian Tănase a renunţat în mod expres la această calitate, precum şi la orice alte funcţii deţinute în această fundaţie.