Actualitate

Ghinionul construirii parkingurilor în Cluj-Napoca

Lucrările la noul parking de pe Negoiu au fost oprite după ce constructorul a intrat în faliment. Între timp, primăria a găsit o altă locaţie pentru un parking nou.

În Cluj-Napoca există la ora actuală patru parkinguri de cartier construite de Primărie: pe străzile Mehedinţi, Primăverii, Fabricii şi Băişoara. În toamna anului trecut au început lucrările la un nou parking pe strada Negoiu, în Mănăştur, dar şantierul nu a avansat foarte mult, lucrările fiind oprite la scurt timp de la începere. În urmă cu aproximativ două săptămâni, primarul Emil Boc declara că lucrările au fost stopate după ce una din firmele care formează asocierea Construdava - Icco Energ SRL a intrat în faliment.

Altă locaţie pentru alt parking

Dacă lucrările pentru parkingul de pe Negoiu bat pasul pe loc, Primăria s-a reorientat şi s-a angajat să mai construiască un parking de cartier, tot pe strada Primăverii din Mănăştur, unde mai există un parking suprateran. Potrivit primarului Emil Boc, parkingul va avea 400 de locuri și va fi construit pe un teren de 2.000 mp. În perioada următoare, se va lucra la proiectare, iar apoi va fi pus în Consiliul Local PUD, urmând apoi să fie organizată licitația. Săptămâna trecută a fost pus în SEAP anunţul pentru licitaţia de proiectare.


Suprafaţa totală a terenului este de 4.000 mp, dar nu poate fi folosit în totalitate deoarece o parte din el este revendicat. “Acolo mai avem o suprafaţă de teren care este adiacentă parkingului, dar care nu poate fi utilizată deoarece o fâşie este revendicată. Dacă acea porţiune de teren va fi soluţionată în viitor, vom putea extinde acel parking la mai multe locuri decât are acum. Suprafaţa totală a terenului este de 4.000 mp, din care 2.000 mp pot fi utilizaţi de Primărie, iar o fâşie din mijloc este revendicată. Începem cu prima componentă, realizarea parkingului”, a declarat Emil Boc, în urmă cu câteva zile.

Anunţul pentru proiectare pus în SEAP

La începutul anului, autorităţile locale au demarat procedura de validare în ANRMAP pentru proiectare, săptămâna trecută a fost trimis anunţul în SEAP pentru licitaţia de proiectare, iar apoi se va valida în Consiliul Local PUD şi după aceea se va organiza licitaţia de execuţie.


În vara anului trecut, primarul a anunţat că au fost identificate 12 locaţii noi pentru parkinguri de cartier supraterane, dar deocamdată orice demers este blocat deoarece aproape toate terenurile sunt revendicate. Potrivit noii legi a fondului funciar, Primăria nu poate face nimic timp de un an în privinţa acestor terenuri. Termenul expiră în iunie 2014.  

Ultimele Stiri
abonare newsletter