monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Trei clujeni, rătăciți în Retezat au fost salvați de salvamontiști

Trei tineri din Cluj-Napoca s-au rătăcit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în Retezat, pe traseul spre Vârful Peleaga, din cauza ninsorii, viscolului și ceții.

Parcul National Retezat

Turiștii, doi tineri de 21 de ani și o fată de 20 de ani au plecat sâmbătă spre Vârful Peleaga (2.509 m) și refugiul de lângă lacul Bucura, dar s-au rătăcit din cauza ninsorii, a viscolului și a ceții. Potrivit Agerpres, în cursul nopții de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 2.00, tinerii au cerut ajutor la 112, după ce au ajuns într-o zonă cu semnal de telefonie mobilă, ei fiind îndrumați spre Refugiul Bucura, aflat la circa o oră de mers de locul în care se găseau.

"Turiștii au ajuns la Refugiul Bucura și au rămas acolo peste noapte. Sunt într-o stare de sănătate bună. Am trimis o echipă de salvamontiști acolo, pentru că în zonă nu este semnal GSM și am dorit să fim siguri că turiștii au ajuns cu bine la acest refugiu", a declarat șeful Serviciului Public Județean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.


Potrivit acestuia, grupul a mai încercat să plece spre Refugiul Bucura și în cursul zilei de vineri, dar a fost întors din drum de salvamontiști pentru că în zonă era ceață și vântul bătea cu putere.

Turiștii au fost căutați cu două echipe de salvamontiști și jandarmi montani.