Actualitate

Ucraina avertizează Rusia: Nu vom ceda un centimetru de pământ

Ucraina nu va ceda nici un "centimetru din teritoriul său" Rusiei, ale cărei forţe ocupă de la sfârşitul lui februarie peninsula ucraineană Crimeea, a declarat duminică premierul ucrainean Arseni Iaţeniuk.

Arseni Iatienuk, sursa foto: (c) Jia Yuchen / XINHUA FLUX Arseni Iatienuk, sursa foto: (c) Jia Yuchen / XINHUA FLUX

“Este pământul nostru, nu vom ceda nici un centimetru. Rusia şi preşedintele ei să ştie acest lucru", a declarat Iaţeniuk în cursul unei reuniuni la aniversarea a 200 de ani de la naşterea poetului ucrainean Taras Şevcenko, simbol al independenţei Ucrainei, informează AFP, citat de Agerpres.

La Kiev are loc duminică o reuniune în parcul Șevcenko, urmată de un concert în faimoasa piață Maidan. Noii lideri politici ucraineni participă la reuniunea văzută ca o demonstrație de forță pentru afirmarea integrității teritoriale și a suveranității Ucrainei, în contextul în care Crimeea a trecut din februarie de facto sub controlul forțelor ruse, notează AFP.


Sunt prevăzute manifestări similare la Simferopol, capitala republicii autonome, și la Sevastopol, portul care găzduiește Statul major al flotei ruse la Marea Neagră.

Ultimele Stiri
abonare newsletter