Actualitate

Un clujean trăieşte cu doar o jumătate din craniu! Şansa de a redeveni un om normal costă 2.500 lei

Are doar 24 de ani şi are nevoie de 2.500 lei pentru a deveni un om normal. Este povestea tristă a unui tânăr din localitatea clujeană Livada, victima unui accident de muncă.

foto dejeanul.ro foto dejeanul.ro

Elvis Romeo Lingurar, tânărul de 24 de ani din Livada, a rămas fără o parte din craniu, dar nu îşi poate permite o proteză care să ţină locul bucăţii de os lipsă, scrie dejeanul.ro. 

Până acum 11 luni, Elvis Romeo Lingurar era un tânăr normal, în putere, care lucra cu ziua pentru a-şi ajuta părinţii şi pe cei 8 fraţi pe care îi are. Nenorocirea asupra lui s-a abătut într-o zi de vineri, când, chemat de un vecin, a mers să ajute la demolarea unei şcoli din Cluj-Napoca, pentru doar câteva lemne de foc. S-a dezechilibrat şi a căzut direct în cap de la patru metri înălţime, lovindu-se puternic de beton. “Colegii” de muncă nu au încercat să-l ajute. Au sunat la 112 şi au dispărut, lăsându-l singur, inconştient, întins pe jos. 


A supravieţuit teribilului accident, dar a rămas fără o jumătate din craniu.
Din tânărul care era până atunci şi care avea prietenii alături, a rămas singur, doar cu familia, şi pe deasupra mutilat. Cei cu care lucra la demolarea şcolii, deşi îi sunt vecini, nu au avut în 11 luni curajul să îl privească în ochi şi să-i spună de ce l-au abandonat. 

Creierul lui este protejat doar de piele, putând oricând să se lovească accidental, lovituri care ar avea urmări grave. 
Pentru a redeveni un om normal el are nevoie de o intervenţie chirurgicală banală, prin care medicii de la Neurochirurgie i-ar monta o proteză metalică în locul bucăţii de craniu care lipseşte. 
Întreaga poveste a tânărului din Livada şi modul în care poate fi ajutat AICI


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter