Actualitate

Arnold Schwarzenegger, dat în judecată de un grup de deţinuţi

Actorul Arnold Schwarzenegger a fost dat în judecată de 22 de foşti şi actuali deţinuţi americani, care susţin că au fost închişi într-un penitenciar afectat de o maladie mortală, în timp ce era guvernator al statului California.

Arnold Schwarzenegger Arnold Schwarzenegger

Un grup de 22 de foşti şi actuali deţinuţi a intentat un proces împotriva actorului Arnold Schwarzenegger, după ce, în 2009, închisoarea în care erau reţinuţi s-a confruntat cu o epidemie de "febră a văii" (coccidioimicoză). În acea perioadă, la guvernare se afla Schwarzenegger, informează contactmusic.com, citat de Mediafax.

Deţinuţii susţin că au fost ţinuţi închişi într-un penitenciar din California, deşi se cunoştea faptul că maladia mortală ucisese deja 30 dintre cei care se aflau după gratii.


Arnold Schwarzenegger este pârât în acest proces, împreună cu actualul guvernator al Californiei, Jerry Brown.

Reclamanţii cer daune pentru îngrijirile medicale şi prejudiciile aduse.


Arnold Schwarzenegger, un republican convins şi un activist ecologist, a fost ales, în 2003, pentru un mandat de un an, pentru a duce la capăt mandatul guvernatorului Gray Davis, care a fost destituit. Apoi, starul hollywoodian a fost reales de două ori în această funcţie. Afirmând în repetate ocazii că doreşte să îi servească pe oamenii din jur, actorul a spus că "va face în aşa fel încât lumea să devină un loc mai bun decât acela pe care l-a moştenit".

Arnold Schwarzenegger şi-a reluat cariera de actor după încheierea celui de-al doilea mandat de guvernator, în anul 2011.

Ultimele Stiri
abonare newsletter