Actualitate

Ce nu ştiai despre 8 Martie!

Te-ai întrebat vreodată care este istoricul zilei de 8 Martie, de când datează ea ca şi semnificaţie specială şi cine o mai cinsteste pe femeie şi pe mamă în această zi?

sursa foto: www.tumblr18.com sursa foto: www.tumblr18.com

Ziua femeii, Ziua mamei se serbeaza încă de pe vremea grecilor antici. În fiecare primăvarî, ei o serbau pe Rhea, mama tuturor zeilor. Mai târziu, în Anglia anilor 1800, a fost menţionată “Duminica mamei”, serbată în a patra duminica de la începerea Postului Paştelui.

În anul 1909, la 28 februarie, în Statele Unite, s-a serbat la nivel naţional Femeia în urma unei iniţiative a Partidului Socialist American. Iniţiativa a fost preluată în 1910 şi în Europa, în cadrul Internaţionalei Socialiste reunite la Copenhaga. Prima zi s-a ţinut la 19 mai 1911 în Germania, Austria, Danemarca şi în alte câteva ţări europene. Data a fost aleasă de femeile germane pentru că, la aceeaşi dată, în 1848, regele Prusiei a trebuit să facă faţă unei revolte armate şi a promis că va face o serie de reforme, inclusiv introducerea votului pentru femei.


Citeşte continuarea AICI.

Etichete: ziua femeii 8 martie
Ultimele Stiri
abonare newsletter