Actualitate

Noul Plan Urbanistic General zace în sertare, iar autorităţile habar nu au cât costă un studiu cerut la dosar

După ce primarul Emil Boc şi preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu s-au luptat "în vorbe" cu privire la noul PUG, în joc intervine şi Oficiul pentru Studii Pedologice care trebuie să realizeze un studiu necesar la dosar.

Constructii blocate din cauza intarzierii noului PUG Constructii blocate din cauza intarzierii noului PUG

Noul PUG este aşteptat de clujeni ca pâinea caldă de cel puţin patru ani, dar instituţiile şi-l pasează de la una alta când descoperă că de la dosar mai lipseşte ba un aviz, ba un studiu. Miercuri, primarul Emil Boc declara că Primăria mai trebuie să comande un studiu la Oficiul de Studii Pedologice şi Agrochimice (OSPA), studiu care costă 60.000 euro. Pe baza acestui studiu, Ministerul Agriculturii trebuie să emită un aviz care va fi depus la dosarul noului PUG, dosarul fiind la Consiliului Judeţean unde trebuie avizat. Conducerea forului judeţean declara, joi, că nu poate da avizul pentru noul PUG din cauză că ar lipsi de fapt mai multe avize şi studii, nu doar acel aviz despre care spunea Emil Boc.

Nici nu ştiu cât costă de fapt studiul

La o zi după contrele dintre primar şi preşedintele Consiliului Judeţean, conducerea OSPA Cluj vine cu precizări referitoare la studiul respectiv care vizează clasele de calitate ale terenurilor. Realizarea lui nu costă nici 60.000 euro cum declara Emil Boc, nici nu este gratis cum afirma Horea Uioreanu. 


"Precizăm că valoarea acestui aviz nu este de 60.000 euro, de 66.000 lei. Precizăm că prin adresa nr 79 din 07.02.2014 am trimis Primăriei Cluj-Napoca, serviciul urbanism o înştinţare în care se menţionează între altele următoarele: OSPA Cluj nu dispune de date privind clasele de calitate a terenurilor propuse spre introducere în intravilanul municipiului Cluj-Napoca, OSPA Cluj poate furniza datele solicitate în urma elaborării unui studiu pedologic şi de bonitare a terenurilor propuse spre introducere în intravilanul municipiului  Cluj-Napoca contra cost, în  baza unui  contract încheiat cu Primăria Cluj-Napoca, conform Ordinului nr 238/2011 al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale", a declarat dr. ing. Horaţiu Fodor, directorul OSPA Cluj. 

El adaugă că informaţia conform căreia în situaţii similare OSPA Cluj a pus la dispoziţie sudiile pedologice necesare fără nici o taxă nu este adevărată. O astefel de lucrare a fost executată doar pentru primăria Bistriţa în anul 2013, contra cost.

Ultimele Stiri
abonare newsletter