Actualitate

Erată la un articol apărut în urmă cu 161 de ani în The New York Times

Ziarul The New York Times a publicat, marţi, o erată la un articol scris cu 161 de ani în urmă, despre Solomon Northup, a cărui carte de memorii, "12 Years a Slave", apărută în 1853, a inspirat filmul omonim, distins cu Oscarul pentru cel mai bun film, la gala de duminică, potrivit Reuters.

Articolul "The Kidnapping Case", apărut în ediţia publicaţiei The New York Times din 20 ianuarie 1853, relatează povestea lui Solomon Northup, un bărbat de culoare eliberat în nordul Statelor Unite ale Americii, care a fost răpit în 1841, în Washington, şi vândut ca sclav în Louisiana.

În articolul respectiv, numele lui Northup a fost scris greşit, autorul numindu-l "Solomon Northrop", în timp ce în titlu, numele acestuia a apărut ca "Northrup", conform eratei publicate după ceremonia premiilor Oscar de duminică, unde filmul "12 ani de sclavie", de Steve McQueen, a primit premiul pentru cel mai bun film.


Greşelile de tipar din articolul scris cu 161 de ani în urmă au fost semnalate pe platforma Twitter de scriitoarea Rebecca Skloot, autoarea bestsellerului "The Immortal Life of Henrietta Lacks", apărut în 2010.

Deşi a publicat erata, The New York Times a menţionat că articolul despre Solomon Northup scris în 1853 a fost considerat la vremea respectivă "cea mai completă şi autentică dare de seamă apărută până acum".


Publicaţia newyorkeză, supranumită în Statele Unite "ziarul de informaţii", este cunoscută pentru sistemul de corectură minuţios.

Ultimele Stiri
abonare newsletter