monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Uioreanu despre retragerea licenţei Fany: Consiliul Județean Cluj nu poate retrage acte pe care nu le emite

Horea Uioreanu, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, a precizat că instituţia pe care o conduce nu poate retrage licenţele de transport ale firmei de transport Fany pentru că este instituţia emitentă a acestora.

„Consiliul Județean Cluj nu este instituția emitentă a licențelor la care domnul primar face referire. Acestea au fost emise de Autoritatea Rutieră Română – Agenția Cluj. Ca urmare, nu putem retrage ceva ce nu am emis. Nici până azi nu am primit motivarea sentinței favorabile nouă pe care Curtea de Apel Cluj a dat-o săptămâna trecută. Mai mult, la această dată, Consiliul Județean Cluj are pe rol un proces intentat de firma S.C. Fany Prestări Servicii SRL, care solicită anularea definitivă a hotărârii de consiliu judeţean. Cu toate acestea, am informat Autoritatea Rutieră Română asupra situației nou apărute pentru ca responsabilii cu acordarea și emiterea licențelor de transport să poată analiza și lua deciziile necesare”, a precizat Uioreanu.

Emil Boc i-a cerut, public, miercuri, președintelui Consiliului Județean, Horea Uioreanu să retragă licența de transport pentru firma Fany care asigură în prezent transportul de persoane în unele comune din zona metropolitană.


“Suntem într-o situație mai bună pentru că după respingerea rescursului există temei legal ca Fany să nu mai dețină licența și sperăm ca din 1 aprilie să operăm inclusiv în Apahida și să oferim clujenilor din comunele limitrofe șansa unui transport cu RATUC-ul. Fac apel al Conciliul Județean să retragă licențele de transport pentru Fany pentru că nu mai există temeiul legal ca să dețină licențele”, a declarat primarul Emil Boc.