monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Gravuri după operele lui Rembrandt la Muzeul Etnografic

Clujenii pasionați de operele de artă vor putea admira, în perioada 12 aprilie - 8 iunie 2014, 273 de gravuri originale obţinute prin imprimare de pe plăcile lui Rembrandt. Gravurile vor fi expuse la Muzeul Etnografic al Transilvaniei.

Gravuri după operele lui Rembrandt la Muzeul Etnografic

Gravurile, realizate după operele originale ale cunoscutului pictor și gravor olandez Rembrandt, care vor fi expuse la Cluj-Napoca sunt restaurate şi prelucrate de Amand Durand între anii 1865-67, la solicitarea Bibliotecii Naţionale Franceze, plăci aflate în patrimoniul Muzeului Luvru din Paris.

Aceste capodopere sunt deţinute de un colecţionar privat din Luxemburg. “Este cea mai mare expoziţie de gravuri ale lui Rembrandt realizată în România. Suntem fericiţi să le arătăm clujenilor 273 de gravuri din totalul de 286 realizate de Rembrandt pe parcursul vieţii sale” a afirmat serviciul de presă al colecţionarului.  


“Este important pentru noi să aducem gravurile lui Rembrandt în România. În această eră a globalizării, nu mai este necesar să călătorim la Londra, Paris sau Amsterdam pentru a admira capodoperele artei europene. Astăzi, acestea vin în oraşul dumneavostă”, declară reprezentantul colecţionarului.