Actualitate

Armata ucraineană a respins un ATAC RUS. Rusia REFUZĂ negocierile cu Administraţia din Ucraina

Armata ucraineană a respins ieri un atac al Forţelor Navale ruse în contextual în care liderii de la Moscova refuză negocierile cu noua Administraţie proeuropeană de la Kiev.

Situaţia rămâne tensionată în regiunea ucraineană prorusă Crimeea deşi Rusia a ordonat inițial retragerea trupelor în unităţile militare. Totuși, armata ucraineană a fost nevoită să respingă, ieri,  fără focuri de armă, un atac al Forţelor Navale ruse, asupra unei nave militare ucrainene, în Portul Sevastopol din Crimeea.

"Indivizi înarmaţi au abordat cu un remorcher nava militară ucraineană Slavutici, au încercat să urce la bord, să captureze echipajul şi să le ia armele", anunţă Ministerul ucrainean al Apărării, citat de AFP. "Agresorii purtau uniforme ale Forţelor navele ruse şi au venit de pe o navă militară rusă", a precizat Ministerul Apărării.


Informaţiile nu pot fi confirmate din surse independente.

Rusia nu este dispusă la negocieri

Rusia a refuzat propunerea de a începe negocieri cu noua Administraţie proeuropeană de la Kiev, în contextul crizei din Crimeea, afirmă un oficial de rang înalt din cadrul Administraţiei Barack Obama, citat de CNN.


Anunţul a fost făcut în contextul vizitei la Kiev a secretarului de Stat american, John Kerry.

SUA: Rusia riscă izolarea internațională

Secretarul de Stat american, John Kerry  a avertizat Moscova că riscă "izolarea internaţională" dacă nu va pune capăt "agresiunii" militare în Ucraina, precizând că Statele Unite nu doresc o confruntare cu Rusia.


La rândul său, președintele american Barack Obama a adăugat că declaraţiile preşedintelui rus, Vladimir Putin, despre Crimeea nu "înşeală pe nimeni", acesta subliniind că atitudinea Rusiei faţă de Ucraina nu va face decât să "îndepărteze" Kievul.

"Ingerinţele ruse în Ucraina nu fac decât să îndepărteze această ţară de Rusia", a declarat Obama, citat de AFP.

Ultimele Stiri
abonare newsletter