Actualitate

Dan Radu Ruşanu a fost ARESTAT PREVENTIV

Dan Radu Ruşanu, președintele Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Decizia a fost luată de Curtea de Apel Bucureşti.

Curtea de Apel Bucureşti a finalizat marți judecarea recursului procurorilor la decizia judecătorilor Tribunalului București care au respins, pe 26 februarie, propunerea DNA de arestare preventivă a lui Dan Radu Rușanu, potrivit Agerpres.

Acesta va trebui să se prezinte în arestul Poliției, termen de la care vor curge cele 30 de zile de arest preventiv stabilite de judecători. Decizia este definitivă.


"Din ordonanța de extindere a urmăririi penale a rezultat că există date și indicii rezonabile conform cărora, pentru perpetuarea situației de favorizare a SC Carpatica Asig SA și urmărind impunerea în cadrul consiliului ASF a anumitor persoane, dar și întărirea propriei puteri decizionale, Dan Radu Rușanu a efectuat demersuri pentru adoptarea unei ordonanțe de urgență de către Guvernul României care să dea caracter normativ și obligatoriu intereselor sale personale și de grup. Astfel, potrivit probelor administrate până în prezent, a rezultat că suspectul Rușanu a întocmit, în fapt, proiectul ordonanței de urgență pentru modificarea și completarea OUG 93/2013 privind înființarea, organizarea și funcționarea Autorității de Supraveghere Financiară, precum și pentru modificarea Legii 136/1995, privind asigurările și reasigurările în România și a avizat, în calitate de președinte al ASF, proiectul de lege, care a fost ulterior adoptat în ședința de guvern din 16.10.2013 și publicat în Monitorul Oficial al României în 18.10.2013", declară DNA.

abonare newsletter