Actualitate

Putin: Orice decizie de folosire a forţelor armate ruse în Ucraina va fi legitimă

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a declarat marţi că în acest moment nu este necesar să fie trimise trupe în Ucraina, dar Rusia îşi rezervă dreptul de a recurge la "toate mijloacele" pentru a-şi proteja cetăţenii din această ţară.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a declarat marţi că în acest moment nu este necesar să fie trimise trupe în Ucraina, dar Rusia îşi rezervă dreptul de a recurge la "toate mijloacele" pentru a-şi proteja cetăţenii din această ţară, relatează AFP.

"În ceea ce priveşte trimiterea de trupe, nu este necesar pentru moment. Dar această posibilitate există", a declarat Putin, adăugând că Rusia îşi rezervă dreptul de a recurge la "toate mijloacele" pentru a-şi proteja cetăţenii din această fostă republică sovietică.


"Dacă vom lua decizia de a folosi forţele armate în Ucraina, ea va fi legitimă", a declarat el. "Avem o solicitare din partea preşedintelui legitim", a adăugat el.

Tratatul dintre Rusia şi Ucraina privind staţionarea Flotei ruse a Mării Negre în Crimeea prevede că Moscova poate avea până la 25.000 de militari în această zonă, au replicat reprezentanţi ruşi la acuzaţiile aduse de occidentali, care consideră această mobilizare drept un act de agresiune.

Ultimele Stiri
abonare newsletter