Actualitate

Moscova dă UNDĂ VERDE pentru intervenţia militară în Ucraina

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a cerut şi a primit aprobarea Parlamentului, sâmbătă, pentru o intervenţie militară în Crimeea, teritoriu care aparţine Ucrainei. Decizia a fost luată in unanimitate, în camera superioară a Parlamentului de la Moscova.

Situaţia din Crimeea a devenit tensionată, sâmbăta, când zeci de indivizi cu cagule şi având arme automate au ocupat poziţii în jurul Parlamentului, in Simferopol, iar doua mitraliere au fost instalate pentru apărarea sediului Parlamentului regional, scrie ziare.com.

Încă din prima parte a zilei, Rusia a detaşat 6.000 de soldaţi in Crimeea. Preşedintele interimar al Ucrainei, Aleksandr Turcinov, a declarat că Moscova a demarat "o agresiune militară deschisă" şi convocat Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT).

Sâmbătă dupa-amiaza, Moscova anunţase ca trimite trupe în Ucraina, decizie sprijintă de preşedintele rus Vladimir Putin şi votată ulterior de parlamentari. Motivul invocat este aparărea flotei de la Marea Neagră, staţionată în zonă, precum şi apărarea cetăţenilor ruşi din Ucraina.

Referendumul cu privire la statutul autonomiei peninsulei a fost devansat pentru data de 30 martie.

Ultimele Stiri
abonare newsletter