Actualitate

Emil Simon, dirijor al Filarmonicii Transilvania, a încetat din viaţă

În data de 25 februarie, la ora 11, s-a stins din viaţă la venerabila vârstă de 77 de ani maestrul Emil Simon, cel ce a fost dirijorul fidel al Filarmonicii "Transilvania" din Cluj.

Emil Simon, dirijor al Filarmonicii Transilvania Emil Simon, dirijor al Filarmonicii Transilvania

O personalitate a vieţii muzicale clujene, naţionale şi internaţionale, un dirijor rafinat, excelând în muzica franceză şi în acompaniamentele soliştilor vocali şi instrumentali. Discipol al dirijorului Antonin Ciolan, a studiat şi compoziţia cu Sigismund Todutza, apoi a urmat şi cursurile de măiestrie ale şcolii pariziene.

Aparent o persoana distantă şi severă, maestrul a fost un om de o rafinată cultură ce a ştiut să se impună prin profesionalism şi bunătate manifestată mai ales pentru cei cu care rezona. Alături de Ştefan Ruha a devenit un simbol al Filarmonicii şi muzicii clujene.


“Imaginea sa precum şi învăţămintele dobândite de la maestrul Simon vor rămâne pentru eternitate în sufletele mai multor generaţii de muzicieni şi foşti studenţi ai Academiei de Muzică. Dumnezeu să vă odihnescă stimate maestre!”, îi transmit reprezentanţii Filarmonicii Transilvania.

abonare newsletter