Actualitate

Salam “proaspăt” EXPIRAT în mai multe magazine din Cluj

Supermarketurile și hipermarketurile clujene au fost amendate vineri cu 28.000 de lei pentru nereguli la produsele reambalate de salam și carne feliată.

Sursa foto: gandul.info Sursa foto: gandul.info

În urma adresei ANPC, Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea Nord Vest Cluj a verificat vineri toate supermarketurile și hipermarketurile din regiune care comercializau produse din carne.

Prin această acțiune s-au verificat produsele  „capete de salam” și „ambalaje cu diferite sortimente de produse din carne feliate” pentru a descoperi cazurile de modificare a datei durabilităţii minimale după procesul de feliere şi ambalare, ambalaje deteriorate sau abateri de informare-etichetare.


La nivelul judeţului Cluj, abaterile regăsite se referă la produse fără elemente de identificare-caracterizare, inclusiv lipsa datei limită de consum, parametrii organoleptici neconformi, etichetare neconformă sau abateri privind promoţiile.

Pentru abaterile regăsite au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 28.000 lei, iar cantitatea de produse oprite definitiv de la comercializare este de 24 kg.


În urma acţiunii de verificare, la nivelul Regiunii Nord-Vest au fost verificate peste 3500 kg produse, cantitatea cu abateri fiind de peste 160 kg. Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de 63.000 lei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter