Actualitate

Scandal la Institutul Inimii Cluj: Mascaţii au intervenit după ce un pacient a ameninţat medicii cu un briceag

Un echipaj al Serviciului de Acţiuni Speciale (SAS) din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Cluj au intervenit, sâmbătă seara, la Institutul Inimii din Cluj-Napoca după ce mai mulţi medici au fost ameninţaţi cu un briceag de un pacient recalcitrant

Personalul medical de la Institutul Inimii a apelat sâmbătă noaptea serviciul 112 după ce un bărbat de 69 de ani, care venise pentru mai multe investigaţii, a scos din buzunarul hainei un briceag şi a început să-i ameninţe.

 “Am primit o sesizare sâmbătă seara la ora 22.58 din partea personalului medical de la o unitate spitalicească din centrul oraşului despre faptul că în spital se află un bărbat recalcitrat. În zona respectivă se afla în patrulare un echipaj de la Serviciul de Acţiuni Speciale care a intervenit la spitalul respectiv. Nu a fost o intervenţie în forţă. La faţa locului au găsit un bărbat de 69 de ani recalcitrant. Când au ajuns poliţiştii la faţa locului conflictul era aplanat. Asupra bărbatului am găsit un obiect tăietor, un briceag. Bărbatul a fost predat poliţiştilor, iar dat fiind comportamentul lui a fost internat la Spitalul de Neuropsihiatrie”, a precizat Carmen Jucan, purtător de cuvânt la IPJ Cluj.


Conform unor surse, scandalul a izbucnit după ce bărbatul a refuzat să îşi ia medicamentele. Potrivit poliţiştilor, bărbatul nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

 Managerul Institutului Inimii "Niculae Stăncioiu", Adrian Molnar, spune că bărbatul se afla, probabil, în sevraj alcoolic.


„Am vorbit cu colegii care au fost de gardă şi care au spus că un bărbat internat de două zile ar fi luat-o razna, a scos un briceag, pe care însă nu l-a deschis, şi s-a sunat la 112, să fie transportat de o ambulanţă la Psihiatrie. Era, probabil, în sevraj alcoolic“, a declarat Molnar.

abonare newsletter