Actualitate

Medicul Radu Zamfir, prezent la Cluj, la o prelevare de ficat

O echipă de medici de la Institutul Fundeni, din care face parte şi doctorul Radu Zamfir, prelevează, vineri seară, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Cluj-Napoca, ficatul unui pacient de 50 de ani aflat în moarte cerebrală după un accident, în timp ce alte echipe vor preleva rinichii şi corneea.

O echipă de medici de la Institutul Fundeni, din care face parte şi doctorul Radu Zamfir, rănit în accidentul aviatic din Munţii Apuseni, a sosit la Cluj-Napoca, vineri seară, cu un avion de linie, pentru a preleva, la Clinica de Chirurgie I din cadrul SCJU, ficatul unui pacient de 50 de ani aflat în moarte cerebrală.

Medicul Radu Zamfir a precizat că intervenţia va dura aproximativ o oră.


"Prelevăm un ficat, intervenţia va dura circa o oră, după care ne întoarcem la Bucureşti cu următoarea cursă de linie. Nu ştiu nimic despre pacientul care va primi ficatul", a spus Zamfir, potrivit Mediafax.

Întrebat cum revede Clinica de Chirurgie I în calitate de medic, după ce a fost internat aici după accidentul aviatic, Zamfir a răspuns doar că mediul este unul "familiar".


Coordonatorul regional de transplant Dan Luscalov a declarat, la rândul său, că organele donatorului vor fi prelevate de mai multe echipe de medici de la Cluj şi de la Bucureşti.

"Mai multe echipe de medici vor preleva diverse organe de la un bărbat de 50 de ani din Cluj-Napoca, aflat în moarte cerebrală în urma unui accident rutier, iar familia a fost de acord cu donarea. Rinichii sunt prelevaţi de o echipă de la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, ficatul de o echipă de la Institutul Fundeni, o echipă de la Spitalul Colentina va face o prelevare de os-tendon, iar o altă echipă de la Cluj va preleva corneea", a spus Luscalov.


Potrivit acestuia, mai mulţi pacienţi cărora urmează să le fie transplantate organele prelevate au fost supuşi în cursul zilei unor analize de compatibilitate.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter