Actualitate

Comercianții din piețele clujene, amendați cu 14.500 de lei

Poliţiştii locali din cadrul Serviciului inspecţie comercială au desfăşurat în aceste zile acţiuni de verificare în pieţele agroalimentare clujene.

Au fost controlaţi 19 agenţi economici (societăţi comerciale, întreprinderi individuale şi persoane fizice autorizate) şi 35 de producători agricoli din pieţele Grigorescu, Zorilor, Flora, Ion Meşter şi Mărăşti.

Inspectorii Primăriei au urmărit aspecte privind deţinerea autorizaţiilor prevăzute de lege, a documentelor de provenienţă a mărfurilor, a certificatelor de calitate pentru produsele comercializate, a buletinelor de verificare metrologică pentru cântare, precum şi afişarea corespunzătoare a preţurilor.


În urma verificărilor, au fost constatate următoarele nereguli: comercializarea de produse agricole care nu erau cuprinse în certificatul de producător, neavizarea certificatului de producător pe trimestrul I al acestui an şi cumpărarea de produse agricole în scop de revânzare de către producătorii agricoli. Pentru neregulile constatate au fost încheiate 9 procese-verbale de constatare a contravenţiei în valoare de 14.500 lei, conform HCL nr. 150/2009.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter