Actualitate

Angajări ilegale la Primăria Căianu

Nora viceprimarului din comuna Căianu, judeţul Cluj, a ocupat mai bine de un an de zile un post de casier în cadrul compartimentului de taxe şi impozite din cadrul Primăriei Căianu fără a avea studiile necesare cerute de fişa postului.

Prefectura Cluj are dosarul cu actele depuse de Farkas Timea Prefectura Cluj are dosarul cu actele depuse de Farkas Timea

La doar trei luni de la câştigarea alegerilor locale din vara anului 2012, viceprimarul din comuna Căianu, Farkas Francisc, (UDMR) şi-a angajat nora, Farkas Timea, la Primăria Căianu, în cadrul compartimentului de taxe şi impozite. Potrivit fişei postului, candidatul ar fi trebuit să aibă cel puţin studii medii pentru ocuparea acelui post, reprezentând liceul şi o diplomă de bacalaureat. Ceea ce nu s-a întâmplat în cazul norei viceprimarului.

„Nora viceprimarului din Căianu, Farkas Timea, a fost angajată la Primăria Căianu, pe un post unde erau necesare studii medii, adică 12 clase. Ea are doar opt clase şi la dosar a depus o diplomă din Ungaria neechivalată”, au declarat surse pentru Monitorul de Cluj.


Şi-a dat demisia săptămâna trecută

Într-o primă fază, primarul comunei Căianu, Vasile Pop, (PSD), întrebat dacă nora viceprimarului este angajată a Primăriei Căianu declara că “această persoană nu lucrează la noi, nu este angajata instituţiei”, iar ulterior, la câteva zile diferenţă, într-un răspuns semnat de acelaşi Vasile Pop, declară că Farkas Timea a fost angajată la Primăria Căianu.

„Angajaţii din Primăria Căianu, la data de 19 februarie 2014, funcţionari publici şi persoane contractuale sunt în număr de opt. Numita Farkas Timea nu mai este angajata noastră începând cu data de 11 februarie 2014. Ea a solicitat încetarea raportului de serviciu prin acordul părţilor. Concursul a fost organizat în data de 2 octombrie 2012 pentru funcţia de casier cu studii medii”, se arată într-un răspuns semnat de primarul Vasile Pop la solicitarea Monitorul de Cluj.


Viceprimarul Farkas Francis şi Farkas Timea nu au putut şi contactaţi în ciuda insistenţelor reporterului Monitorul de Cluj.

Prefectura Cluj tace

Reprezentanţii Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici (ANFP) au declarat pentru Monitorul de Cluj că Farkas Timea nu a fost angajată ca şi funcţionar public la Primăria Căianu, ci ca personal contractual, personalul contractual neintrând sub autoritatea Agenţiei. În schimb, am fost îndrumaţi să ne adresăm Prefecturii Cluj. “Din partea ANFP conform avizului nr. 1655199/2 octombrie 2012, l-am desemnat pe Sergiu Lazăr să facă parte din comisia de concurs organizat la Primăria Căianu“, spun reprezentanţii ANFP. Conducerea Prefecturii Cluj a confirmat organizarea concursului în 2012 dar nu a vrut să ofere mai multe detalii.


Solicitările Monitorul de Cluj despre angajarea numitei Farkas Timea, dacă aceasta întrunea condiţiile necesare cerute de fişa postului, accesul la dosarul de concurs a acesteia, au rămas fără răspuns.

Ultimele Stiri
abonare newsletter