Actualitate

Amenzi mai mari pentru șoferii nesimțiți care blochează trotuarele și pistele de biciclete

Consilierii locali au votat, joi, proiectul de hotărâre privind noul regulament de oprire, staționare și parcare neregulamentară pe domeniul public.

Proiectul de hotărâre privind adoptarea unor amenzi mai mari pentru șoferii care parchează neregulamentar a fost votat după câteva discuții privind unele amendamente și propuneri ca firmele private să nu mai beneficieze de locuri de parcare cu abonament în centru, pe bulevardul Eroilor. Potrivit noului regulament, șoferii care parchează pe trotuare, pe pistele de biciclete sau dacă blochează accesul la garaje și instituții publice importante, precum spitale, farmacii, școli, grădinițe vor fi sancţionaţi cu amenzi între 200 şi 400 lei.

“Anticipând finalizarea proiectului Cluj Bike, am urmărit ca Poliția locală să aibă toate instrumentele necesare pentru asigurarea condițiilor de trafic pe care bicicliștii le merită. Îmbunatațirea condițiilor de circulație cu mijloace alternative de transport (biciclete, transport în comun etc.) este o prioritate pentru Primaria Cluj-Napoca și acționăm pe mai multe direcții în acest scop. Este doar una dintre componentele prin care urmărim decongestionarea traficului din oraș pe termen lung”, a afirmat primarul.


Fără abonamente de parcare pentru firme

Consilierii locali din opoziție au propus ca pe bulevardele din centrul orașului firmele private să nu mai beneficieze de locuri de parcare pe bază de abonament anual. Ei au afirmat că ar trebui să meargă la Comisia de Circulație și să găsească o soluție. Consilierul local Radu Moisin a lămuri problema și a subliniat că acele firme trebuie să aibă loc de parcare în fața instituției ca urmare a unei prevederi a Inspectoratului de Poliție Județean Cluj.  

Șoferii care parchează ilegal vor fi sancționați doar cu amenzi, blocarea roților fiind eliminată în anul 2011.

abonare newsletter