Actualitate

FOTO - Cum va arăta Sala Polivalentă la sfârşitul anului

În prezent se lucrează la şantierul Sălii Polivalente, finalizarea investiţiei fiind programată pentru mijlocul lunii septembrie. Sala va fi dată în folosinţă la sfârşitul anului.

Primarul Emil Boc a dat publicităţii o imagine cu Sala Polivalentă la final. Încheierea lucrărilor este programată pentru 15 septembrie, după care urmează o perioadă de probe şi apoi recepţia finală a lucrării care va avea loc la sfârşitul anului. “Sala Polivalentă cu siguranţă va fi dată în folosinţă până la sfârşitul anului şi o vom putea reda clujenilor pentru manifestări sportive. Sper că nu va fi departe ziua în care vom avea în această sală competiţii sportive naţionale şi de ce nu internaţionale în diverse sporturi pe care această sală le permite”, a declarat Emil Boc, la reînceperea lucrărilor la Sala Polivalentă. Lucrările au fost reluate în 15 ianuarie, după ce au fost oprite mai bine de un an şi jumătate din cauza unei decizii a instanţei în cazul unui proces intentat de firma ACI, cea care a pierdut prima licitaţia în faţa celor de la CON-A Sibiu

Autorităţile locale au achitat până acum 34 milioane lei fără TVA şi urmează să mai plătească 35 milioane lei fără TVA pentru ceea ce mai este de executat. Lucrările sunt realizate de CON-A.


Printre dotările suplimentare ale Sălii Polivalente se numără un cub video sau video box performant pentru afişaj. “Cubul se află în momentul de faţă în negocieri cu firma din străinătate de la care va fi cumpărat. Este un element unic care în momentul de faţă nu se foloseşte oricând şi oriunde. În România mai este doar unul singur de asemenea dimensiuni şi calităţi pe care trebuie să le îndeplinească. Sunt foarte puţini producători în lume. Există un caiet de sarcini cu anumite cerinţe minimale pe care trebuie să le îndeplinească pentru a fi sala omologată la cele opt sporturi, suntem în discuţii. Aceasta este singura problemă, dar care se va rezolva. În rest, nu există probleme, avem materialele prefabricate, elementele de închideri”, a declarat Sorin Cristea, directorul CON-A.

abonare newsletter