Actualitate

VIDEO: Boc despre mutarea romilor de pe Coastei la Pata Rât: Își făceau poze cu noile locuințe

Primarul Emil Boc răspunde celor care spun că romii evacuați de pe strada Coastei în anul 2010 au fost mutați forțat la Pata Rât.

Recent, a fost trimisă o scrisoare din partea britanicilor prin care îi cer primarului Emil Boc să rezolve situația romilor care au fost mutați de pe strada Coastei în locuințe modulare la Pata Rât. Mutarea romilor a avut loc în urmă cu patru ani, în preajma sărbătorilor de iarnă. Acele personae locuiau în barăci improvizate pe strada Coastei.

Primarul Emil Boc spune că romii nu au fost evacuați și mutați forțat deoarece ei au semnat un contract cu Primăria pentru a locui în locuințele modulare de la Pata Rât, iar în momentul în care au ajuns acolo își făceau poze cu noile lor case. “Cei care aveau o formă de contract cu Primăria au semnat în 2010 un contract cu Primăria pentru o locuință la Pata Rât. Această formă contractuală a fost pentru cei care aveau dinainte un contract cu Primăria. S-a indus în opinia publică ideea că a fost o evacuare forțată, dar nu a fost așa. Ei au fost mutați din niște locuințe insalubre, dărăpănate, au fost mutați în locuințe unde au apă și căldură. A fost vorba de desființarea unor locuințe ilegale în Cluj-Napoca și mutarea cu acceptul lor. Când au ajuns la Pata Rât își făceau poze cu noile locuințe”, a explicat Emil Boc.


Potrivit conducerii Primăriei, o parte din ei aveau contracte și cu toate că erau expirate din 2008, li s-a dat posibilitatea să se mute în noile locuințe de la Pata Rât.

În ultimii ani, mai multe ONG-uri au solicitat Primăriei despăgubiri pentru familiile care au fost mutate la Pata Rât.

abonare newsletter