Actualitate

Primăria face locuri de parcare pentru cei aflați în vizită în cartierele din oraș

În parkingurile din Cluj-Napoca vor fi create locuri care pot fi închiriate cu ora, destinate celor care se află în trecere prin cartierul în care nu își au domiciliul.

În parkingurile de cartier din Cluj-Napoca vor fi create locuri care pot fi închiriate cu ora, destinate celor care se află în trecere prin cartierul în care nu își au domiciliul. “În acest an, se vor asigura noi locuri de parcare pentru cei care merg în vizită în cartierele din municipiu pentru a nu lua locul de parcare plătit cu abonament de către altcineva. Ca un prim început în această direcţie, în parkingul Băișoara am stabilit ca 36 de locuri să rămână în regim de plată orară, iar în parkingul de pe strada Primăverii, 34 de locuri sunt rezervate în regim de plată cu ora pentru cei care merg în vizită și nu au unde să își parcheze mașina. Vom căuta soluții și pentru Mărăști și pentru noul parking pe care îl vom crea pe strada Negoiu”, a declarat, miercuri, primarul Emil Boc.

Conducerea Primăriei a precizat că pe această cale se încearcă evitarea posibilelor conflicte care apar în cazurile în care se ocupă locurile altora de parcare. “Pe această cale încercăm să evităm şi potenţiale conflicte care apar între cetăţeni pentru că ai locul de parcare plătit, dar vine cineva şi îl ocupă şi spune că stă 10 minute, dar de obicei cafeaua se lungeşte până la o oră şi atunci apar ţipete şi strigăte pe geam, claxoane, nemulţumiri”, a subliniat Boc.


Potrivit conducerii Primăriei, se va încerca identificarea și altor locuri pentru regim de plată cu ora, locurile respective fiind marcate corespunzător pentru a fi recunoscute cât mai uşor.

Cei care au abonament pentru parcare primesc un tichet pe care trebuie să îl pună pe maşină pentru a se şti că au loc de parcare în parkingul de cartier respectiv.


În 2013 s-au creat, în Cluj-Napoca, 2.503 noi locuri de parcare, iar încasările pe anul trecut sunt de 6,8 milioane lei. În prezent există 45.398 locuri de parcare în municipiu.  

Ultimele Stiri
abonare newsletter