Actualitate

Vremea se va încălzi în Transilvania în următoarea perioadă

Administrația Națională de Meteorologie estimează, pentru intervalul 17 februarie - 2 martie 2014, un regim termic în general peste normele climatologice normale, astfel că temperaturile vor fi în medie de 12 până la 17 grade ziua și de 2 până la 6 grade noaptea.

Vremea în Transilvania

În Transilvania, în prima săptămână a intervalului, temperaturile se vor situa în cea mai mare parte a regiunii cu mult peste mediile multianuale caracteristice acestei perioade, cu valori ziua cuprinse între 9 și 13 grade, iar noaptea în general pozitive, de 0 până la 4 grade, în medie. Între 22 februarie și 2 martie se estimează un regim al minimelor ceva mai coborât, cu medii de -3 până la -1 grad, în timp ce valorile termice în cursul zilelor vor fi cuprinse între 6 și 10 grade. Probabilitatea pentru ploi locale, în general slabe cantitativ, va fi mai mare în zilele de 17, 22 și 23 februarie. Între 24 și 26 februarie sunt posibile precipitații slabe, mixte.

Vremea la munte

La munte, regimul termic se va menține la valori mai ridicate decât normalul climatologic al perioadei. Astfel, media maximelor se va situa în ecartul 3...8 grade. În privința temperaturilor minime este estimată o scădere ușoară de la o medie de -2 până la +2 grade în primele zile, la medii de -5 până la -3 grade în intervalul 23 - 26 februarie. Probabilitatea pentru precipitații slabe va fi mai mare în data de 17 februarie și în perioada 21 - 24 februarie. Vor fi ploi, iar la altitudini mari va ninge.


Prognoza ANM, valabilă pentru perioada 17 februarie - 2 martie, are la bază datele provenite de la Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) din Reading, Anglia.

abonare newsletter