Actualitate

Fiul creatorului păpuşilor Muppets, a MURIT la 48 de ani

Actorul John Henson, fiul creatorului păpuşilor Muppets şi al serialului de succes "Sesame Street", Jim Henson, a murit, vineri, la vârsta de 48 de ani, din cauza unui infarct.

The Jim Henson Company a confirmat vestea sâmbătă, pe pagina de Facebook a companiei.

"Cu mare tristeţe confirmăm că John Henson, fiul lui Jim şi Jane Henson şi frate al Lisei, al lui Cheryl, Brian Heather, a murit la vârsta de 48 de ani, din cauza unui infarct masiv, vineri, 14 februarie, în timp ce se afla acasă cu fiica sa. John a fost acţionar şi membru al comitetului de conducere al The Jim Henson Company", se arată în comunicatul de pe pagina de Facebook a companiei.


Fanii păpuşilor Muppets îl cunoşteau pe John după vocea sa, pe care şi-o împrumutase personajului Sweetums, un căpcăun uriaş şi păros. John a lucrat, de altfel, la mai multe filme ale francizei de succes "The Muppets", printre care se numără "Păpuşile Muppets şi insula comorilor/ Muppet Treasure Island", "Muppets în spaţiu/ Muppets from Space", "Muppets şi vrăjitorul din Oz/ The Muppets' Wizard of Oz".

După moartea lui Jim Henson, în 1990, un mare număr dintre rudele acestuia i-au dus mai departe moştenirea. Lisa, fiica lui Jim Henson, este CEO al companiei, iar Brian, fratele acesteia, este preşedinte.


John Henson a devenit celebru ca păpuşar, însă lucra şi în cadrul companiei.

Etichete: infarct deces actor
abonare newsletter