Actualitate

Traian Băsescu şi Emil Boc participă la funeraliile tatălui lui Vasile Blaga

Președintele Traian Băsescu a sosit la Oradea, el îndreptându-se, însoțit de primarul Clujului, Emil Boc, spre localitatea Petrileni unde au loc duminică funeraliile tatălui liderului PDL, Vasile Blaga.

sursa foto: eclujeanul.ro sursa foto: eclujeanul.ro

Potrivit prefectului Claudiu Pop, președintele Băsescu este însoțit de primarul Boc pe drumul spre Petrileni.

Preşedintele Traian Băsescu a ajuns, duminică la prânz, cu un avion la Oradea, fiind aşteptat de primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc. Cei doi merg către localitatea Petrileni, unde urmează să fie înmormântat Antim Blaga, tatăl preşedintelui PDL, Vasile Blaga, care a murit, joi seară, la vârsta de 84 de ani.


Traian Băsescu şi Emil Boc urmează să ajungă la casa părinţilor preşedintelui PDL Vasile Blaga, unde la ora transmiterii acestei ştiri se află câteva zeci de persoane, prieteni apropiaţi ai liderului democrat-liberal şi familia.

Totodată, în casa părinţilor lui Vasile Blaga se află şi prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu.


La înmormântare va participa şi deputatul Cezar Preda, care a anunţat recent că demisionează din funcţiile de vicepreşedinte al PDL la nivel naţional şi din cea de preşedinte al PDL Buzău.

Ceremonia religioasă, la care sunt așteptați și mai mulți lideri PDL și alți politicieni, este programată să aibă loc în satul natal al lui Blaga, Petrileni, de la ora 13.00.


Premierul Victor Ponta i-a transmis un mesaj de condoleanțe lui Vasile Blaga, din partea căruia prefectul județului Bihor, Claudiu Pop, a fost mandatat să depună o coroană de flori la mormântul tatălui președintelui PDL. Prefectul a precizat, că va prezenta condoleanțe și din partea președintelui Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a vicepremierilor Liviu Dragnea și Gabriel Oprea, a ministrului Apărării Naționale, Mircea Dușa, și a liderului grupului de senatori, Ilie Sârbu.

Tatăl președintelui PDL, bihoreanul Vasile Blaga, a decedat joi seară în Spitalul Județean, la vârsta de 84 de ani. Antim Blaga a fost internat, în ultimele două săptămâni, la Spitalul Județean din Oradea pentru o pneumonie puternică.


În campaniile electorale, președintele Traian Băsescu s-a oprit adeseori, ca oaspete de onoare, și la casa lui Antim Blaga din Petrileni.

Ultimele Stiri
abonare newsletter