Actualitate

120.000 euro pentru proiectarea bazei de agrement din cartierul Gheorgheni

Baza de agrement care va fi construită în locul fostului cartodrom din Gheorgheni este estimată la 2 milioane euro.

Proiectul care prevede construirea unei baze de agrement în cartierul Gheorgheni, pe o suprafaţă de 9,4 hectare, se află în faza de evaluare a ofertelor licitaţiei pentru proiectare. Firmele interesate de proiectarea bazei de agrement au avut ca termen de depunere a ofertelor data de 6 ianuarie şi potrivit reprezentanţilor Biroului Mass-Media din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, acum ofertele sunt analizate de comisiile de specialitate. Urmează apoi să fie stabilită oferta câştigătoare şi semnarea contractului plus realizarea proiectării. Întocmirea tuturor studiilor necesare pentru această etapă sunt estimate la aproximativ 119.000 euro, fără TVA, iar termenul de finalizare este de aproximativ trei luni de la data semnării contractului.

Ce dotări va avea baza de agrement

Disciplinele sportive, activităţile, construcţiile şi amenajările propuse sunt: fotbal, baschet, volei, tenis de câmp, tenis de masă, popice, skatepark, pista de alergare gen atletism, aparate fitness, escaladări plus bouldering, patinoar, sectoare picnic, alei şi spaţii verzi, iluminat public şi specific, construcţii uşoare pentru sport, spaţii auxiliare: birouri administrative, vestiare, grupuri sanitare, depozite şi pază, spaţii de alimentaţie publică şi spaţii comerciale, parcaje pentru autoturisme, accese rutiere şi pietonale.


Construcţia ar putea fi terminată în şase luni

În urmă cu exact un an, primarul Emil Boc anunţa că va fi realizată o bază de agrement în locul fostului cartodrom din cartierul Gheorgheni, costul estimat fiind de 2 milioane euro. Conducerea Primăriei spera ca lucrările să înceapă în toamna anului 2013, însă lucrurile s-au decalat astfel că în momentul de faţă nici măcar nu a început proiectarea bazei.

Termenul estimat pentru realizarea construcţiei propriu-zise este de şase luni.


Din totalul suprafeţei de aproape 94.000 mp, suprafaţa verde totală (gazon, pădure) va fi 64.735,50 mp. Finanţarea investiţiei se va face din fonduri de la bugetul local şi din alte surse constituite potrivit legii.

Emil Boc declara anul trecut că terenul propus reamenajării este în prezent slab amenajat, sitematizat insuficient, conferind zonei un aspect departe de potenţialul pe care îl posedă având în vedere amplasamentul acestuia precum şi potenţialul de dezvoltare şi extindere urbană al subzonei studiate.


Datele tehnice ale construcţiei

Suprafaţa construită la sol: 2.055 mp

Circulaţii total (carosabile, parcaje, alei şi platforme betonate): 13.485,50 mp


Sport şi agrement - total: (terenuri sportive, piste alergare + ciclism + role, fitness, locuri de joacă): 13.383,50 mp

Suprafaţă verzi total (gazon, pădure): 64.735,50 mp


Suprafaţă teren (total): 93.659,50 mp

Ultimele Stiri
abonare newsletter