Actualitate

VIDEO - Pelicula „The Grand Budapest Hotel” deschide cea de-a 64-a ediție a Berlinalei

Cea de-a 64-a ediție a Festivalului de Film de la Berlin se deschide joi cu producția 'The Grand Budapest Hotel' a regizorului american Wes Anderson, cu o distribuție bogată din care nu lipsesc Ralph Fiennes, Adrien Brody, Willem Dafoe, Bill Murray, Harvey Keitel, Jeff Goldblum, F. Murray Abraham, Edward Norton, Mathieu Amalric, Owen Wilson și Tilda Swinton.

Festivalul va dura până pe 16 februarie, timp în care vor rula peste 400 de filme în diferite secțiuni, relatează AFP. Pentru competiție au fost selectate 20 de lungmetraje, la care se adaugă trei pelicule în afara concursului: extrem de așteptatul 'Monuments Men', cu George Clooney regizor și actor, 'Frumoasa și bestia' de Christoph Gans, cu Vincent Cassel și Lea Seydoux, și versiunea necenzurată a 'Nymphomaniac: Vol. 1' a controversatului regizor danez Lars Von Trier, informează Agerpres.

Ursul de Aur va fi decernat pe 15 februarie. Anul trecut, trofeul a fost câștigat de filmul românesc 'Poziția copilului' de Călin Peter Netzer, care aruncă o privire necruțătoare asupra României post-comuniste.

abonare newsletter