Actualitate

Niţu, întrebat dacă în dosarul "Apuseni" este vizat şeful STS: Nu este vizat nimeni în mod personal

Procurorul general al României, Tiberiu Niţu, a spus, joi, întrebat dacă în ancheta privind accidentul aviatic din Apuseni este vizat şi şeful STS, că procurorii Parchetului ICCJ îşi fac planul de anchetă şi că "nu este nimeni vizat în mod personal".

"Procurorii îşi vor face planul de anchetă şi vor verifica acele aspecte care acum au fost apreciate de colegii de la Alba Iulia ca având o legătură cu o eventuală responsabilitate şi a altor persoane", a spus Tiberiu Niţu, la intrarea în sediul Consiliului Superior al Magistraturii, răspunzând unei întrebări privind ancheta în cazul accidentului aviatic din Apuseni, dosar care este instrumentat de Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în urma declinării competenţei de către Parchetul Curţii de Apel Alba Iulia, potrivit Mediafax.

Întrebat ce persoane sunt vizate în anchetă şi dacă printre acestea este şi şeful STS, Niţu a răspuns: "Nu este vizat nimeni în mod personal, nu mai personalizaţi anchetele noastre".


Procurorul general al Parchetului Curţii de Apel Alba Iulia, Augustin Lazăr, declara marţi că în cazul accidentului aviatic din Apuseni există "suspiciunea unei conduite culpabile din partea unor persoane care au făcut parte din celulele de criză, persoane care au calitatea de ministru".

Augustin Lazăr a mai spus că în anchetă "există suspiciunea unei conduite culpabile din partea unor persoane care au calitatea de militari", fapt care ar atrage competenţa procurorului militar.

Ultimele Stiri
abonare newsletter