Actualitate

Vremea se încălzește. Urmează inundații?

Administraţia Bazinală de Apă Someş-Tisa atrage atenția că sunt posibile creşteri ale nivelurilor şi ale debitelor pe unele cursuri de apă din spaţiul hidrografic Someş-Tisa.

Vremea se încălzește. Urmează inundații? Vremea se încălzește. Urmează inundații?

Reprezentanții Administraţiei Bazinale de Apă Someş-Tisa spun că datorită prognozei meteo care indică temperaturi peste normalul termic în următoarea perioadă, odată cu diminuarea 6stratului de zăpadă e6xistent, s-ar putea înregistra creşteri ale debitelor si ale nivelurilor pe unele cursuri de apă din spaţiul hidrografic Someş-Tisa.

„Atenţionăm autorităţile publice locale să acţioneze în conformitate cu Manualul primarului pentru managementul situaţiilor de urgenţă. Este necesar să fie acordată o atenţie deosebită lucrărilor de curăţare şi decolmatare a şanţurilor, rigolelor, podeţelor şi a canalizărilor pluviale pentru a putea fi asigurată curgerea apelor”, explică reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Someș-Tisa.


Aceștia au mai precizat că serviciile: Dispecerat, Apărare Împotriva Inundaţiilor, Hidrologie, Exploatare lucrări precum şi cele 5 Sisteme de Gospodărire a Apelor subordonate, din judeţele: Cluj, Maramureş, Satu Mare, Bistriţa-Năsăud şi Sălaj monitorizează permanent evoluţia fenomenelor.

„Reprezentanţii Administraţiei Bazinale de Apă Someş-Tisa (ABA Someş-Tisa) acţionează conform programelor de exploatare aprobate în scopul întreţinerii în cele mai bune condiţii a lucrărilor hidrotehnice aflate în administrare. La cele 5 lacuri de acumulare ale ABA Someş-Tisa (Gilău din judeţul Cluj, Strâmtori-Firiza din judeţul Maramureş, Colibiţa din judeţul Bistriţa-Năsăud, Vârşolţ din judeţul Sălaj şi Călineşti-Oaş din judeţul Satu Mare) nu au fost semnalate probleme în exploatare”, se arată într-un comunicat al instituției.


abonare newsletter